Katana Team Slovenija

Katana Team Slovenija
Katana Team Slovenija, Mešane borilne veščine, kickboxing, mma, BJJ,kobudo orožje, kendo in iado, Jeet Kune Do ....

DO-JO KATANA

DO-JO KATANA
Pod kolodvorom 8, 6230 Postojna

TVEGANJE ZA SVOBODO

Smejati se je tveganje, da bomo videti neumni. Jokati je tveganje, da bomo videti sentimentalni. Iskati pomoč je tveganje, da bomo pokazali svoj pravi jaz. Pokazati svoje sanje, ideje množici je tveganje, da jih bomo izgubili. Ljubiti je tveganje, da nam ljubezen ne bo vrnjena. Živeti je tveganje, da umeremo. Upati je tveganje, da bomo obupali. Poskusiti je tveganje, da nam ne bo uspelo. Tvegati moramo, saj je življenje največje tveganje, da ne tvegamo. Človek, ki ne tvega ne naredi nič, nima nič in ni nič. Lahko se izogne trpljenju in žalosti, ne more pa se učiti, čutiti, spremeniti, rasti, ljubiti...živeti. Vklenjen v prepričanja je suženj, brez svobode. SAMO ČLOVEK, KI TVEGA, JE SVOBODEN.

(neznan avtor)

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

30 oktober, 2008

Evropsko prvenstvo v kickboxingu WAKO, Bulagarija -Varna 21.-26.10.2008 I.del


Evropsko prvenstvo WAKO, glasbene forme trdi stil z orožjem, Slavko Majkić 5.mesto

...evo spodnji video posnetek je ista forma kot na zgornjem vendar z treninga. Žal mi nastop ni najbolj uspel prvič zato, ker sem imel smolo pri žrebu in sem zopet (na svetovnem pokalu letos v Italiji sem v treh disciplinah glasbenih form nastopil prvi) , kar je velik "hendikep" saj te ocenijo šele po drugem nastopu. To sem zvedel šele tik pred zdajci , ker sem mislil, da sem peti po vrsti tako kot je pisalo pri "čekiranju" tekmovalcev. Zaradi treme in malo frustracije sem na začetku forme naredil napako in sem mi je sai zapičil v dlan v živec, tako, da sem izgubil ritem, kar je precej razvidno ,če primerjate posnetke. Kljub temu sem izredno zadovoljen saj je to moj največji uspeh do sedaj hkrati pa tudi slovenske reprezentance v tej disciplini -musical forms hard style with weapons saj do sedaj sploh še niso imeli predstavnika na večjih tekmovanjih.

Slavko Majkić, Katana Team Slovenija, Postojna...


Nasplošno pa je ponovno bila zmešnjava glede glasbenih form in aerokickboxinga. Očitno organizatorji ne jemljejo resno ti dve diciplini ,kar sem opazil tudi na Austria Classic, kjer smo plačali štartnine za določene discipline v glasbenih formah potem pa so nas diskvalificirali ali pa sploh nismo nastopili saj nas niso dali na štartno listo. Seveda denarja nismo dobili nazaj. Na svetovnem pokalu v Italiji ,13.Best fighter pa so celo naredili tekmo v glasbenih formah v drugi dvorani, tako nismo imeli podpore občinstva in ostalih članov reprezentance. Poleg tega pa so uvedli nova pravila, ki so drastično vplivala na potek tekmovanja in večina tekmovalcev ni vedela zanje. Tukaj pa so se dogajale še slabše stvari in to štejem v edini minus organizatorju. Kot prvo je bil šok, da nisem smel nastopiti v dveh diciplinah, kar nihče ni vedel ,tudi ne vodja reprezentace in predstavnik KBZS, ki bi moral. Jaz sem se prijavil v trdi in mehki stil z orožjem. Po pogovoru z predsednikom WAKO g.Falsonijem so se odločili tako zaradi ruskih tekmovalcev, ki izvajajo obe diciplini enako samo orožje zamenjajo. To mi je totalno nesmiselno in nekorektno saj to nismo krivi tekmovalci ampak sodniki, ki jim to dovolijo. Bi jih pa slabo ocenili pa tega ne bi več počeli. Zaradi tega so diskriminirali vse ostale tekmovalce, da ne rečem, da to kao pravilo ni nikjer napisano kaj šele, da bi objavili ali pa sporočili vsem članicam WAKO. Tako sem se moral odločiti na licu mesta ali bom nastopil v trdih ali v mehkih stilu z orožjem. Lahko pa bi nastopil v formah brez orožji! Ker nisem vedel koliko je kje prijavljenih sem se pač odločil za trdi stil oz. sai. Na koncu sem ugotovil, da v mehkih je bilo manj prijavljenih tekmovalcev in tudi enega, ki je posegel po medalji sem že letos premagal tako, da bi najverjetneje 99% imel medaljo vsaj za 3. mesto. To je bila seveda velika frustracija zame saj se zopet nihče ni boril zame, zakaj ne vem. 3 mesečno delo, 2x na dan treningi dve formi, nabava opreme in orožja, priprave vse je šlo v nič. Najhuje pa je bilo potem ko je v sredo 22.10. mr.Roy , eden od glavnih vodje tekmovanja klical ne "čekiranje" tekmovalce v formah in aerokicku. Polovica jih sploh še ni bilo na prizorišču, potem je rekel, da bodo forme in aerokick 90% že v četrtek in ne v petek ko so finalne borbe in kot se spodobi za forme saj je to velik spektakel za gledelce in tekmovalce in kot je bil predviden plan. Italijanski sodnik je pred mojim očmi naknadno prijavil svojega tekmovalca v mehkem stilu z orožjem, ker je videl ,da jih je malo in ta je na koncu osvojil 3.mesto!

...nosilci medalj v glasbenih formah z moje desne Massimiliano Castellacci Evropski prvak v hard style with weapon, Alberto Leonardi 3. mesto hard style with weapons + 3. mesto hard style open hand, z moje leve Filipo Fontana 3.mesto soft style with weapons, vsi Italija. Slednji se lahko smeje saj ga je njegov sodnik prijavil zadnji trenutek in je osvojil medaljo. Tudi jaz bi se in 99% bi lahko bilo ravno obratno. Ampak nimaš kej ...to je šport in sreča je včasih odločilna, če imaš pa dobre veze kot naprimer Italijani pa je še bolj pomebno.


Tudi jaz sem poskusil, da bi zamenjal pa me ni pustil. Nadalje sem takoj urgiral pri vodstvu naše reprezentance (ki jih ni bilo zdraven, zakaj zopet ne vem), saj naše punce, ki nastopajo v aerokickboxingu sploh še niso prispele in verjetno predvidevajo, da bo tekma v petek ko so finalni nastopi. Najbolj pa me je razjezilo, ko sem opazil, da je ukrajinska tekmovalka nastopila celo v štirih disciplinah! Dve v formah in dve v aerokickboxingu. Potem tudi ni logično ,da nastopa v disciplini "z in brez stepa". Lahko popolnoma isto sestavo dela samo steper doda. Svašta! Tukaj nekaj zelo zelo smrdi. O sojenju pa ne bom zgubljal besed ...razen, da je ruski trener bil tudi sodnik svojim tekmovalcem in jim je celo 9 nabijal, hrvaška sodnica, ki pa nima veliko skupnega z formami mi je dala najnižje oceno itd...škoda, da tudi mi nismo imeli sodnnika v formah, čeprav imamo nekaj kvalitetnih mednarodnih sodnikov z veliko izkušnjami. Na koncu že kot sem že prej povedal sem bil pri čekiranju peti po vrsti za nastop, na samem tekmovanju pa so me zopet klicali prvi in štartne liste oz .žreb, ki naj bi bil po pravilh bi morali opraviti v prisotnosti našega delegata. Zakaj ni bilo tako zopet ne vem. Žal moram tukaj podati kritiko tudi našemu vodstvu! Lahko bi imeli tudi medaljo in to prvo v zgodovini KBZS v formah z orožjem za člane. Potem so vsak dan sproti objavljali kdaj bodo forme in so jih dajali ob 09h zjutraj! Halo! Totalno neresno in nekorektno do vseh,ki se ukvarjamo s temi diciplinami. Na koncu sem se večkrat pogovarjal z glavnim sodnikom v glasbenih formah g.Bryan iz Anglije, ki me je pohavalil, da sem zelo napredoval, ter mi je obljubil, da ne bom več vedno prvi nastopil in me je celo povabil na Judgemnt day (Anglija open) in Irish Open (Irska), kjer lahko v formah nastopiš le z osebnim vabilom, kar je zame veliko priznanje z njegove strani.

...dvorana športno kongresnega centra v Varni, kjer se je odvijalo Evropsko prvenstvo v kickboxingu


...tri tatami borišča...za semi contact, glasbene forme in aerokickboxing...


...dva ringa za full contact...

...podobno smo imeli tudi mi v Postojni, ko smo organizirali državno prvenstvo v full in semi contactu, K-1 rules in glasbene forme. Dva tatamija 7x7 in enega za forme 9x9 in en ring. Tukaj sta bila pa dva.

Poleg mene je nastopila še mladinka Tina Koder iz PDK Zagorja in dosegla izjemen rezultat v glasbenih formah hard style open hand 5.mesto v članski kategoriji. Oba nastopa tako njen kot moj je velika spodbuda za nadaljne delo in dokaz ,da tudi v glasbenih formah, ki so velikokrat podcenjene kot kikcboxing diciplina lahko posežemo po najvišjih mestih in se kosamo z najboljšimi v Evropi in tudi v svetu.

Tina Koder (PDK Zagorje) glasbene forme trdi stil, 5.mesto...


Seveda, da to dosežemo se bo treba udeleževati čim več mednarodnih turnirjev in nabirat izkušnje na tekmah tako, da se take napake, ki sem jih zdaj naredil ne bi ponavljale. Te izkušnje ponavadi ločijo izvrstne tekmovalce od povprečnih in jaz si ne želim biti povprečen ampak izvrsten, ker verjamem v sebe in svoje znanje v borilnih veščinah kljub temu, da sem precej starejši od mnogih tekmovalcev ,verjetno tudi od nekaterih sodnikov.

Kljub vsem težavam, ki sem jih imel glede nastopa bi se rad zahvalil selektorju za zaupanje, ki mi ga je izkazal in celotni reprezentanci, ter vodstvu, ki so me podpirali in bodrili med nastopom. To mi pomeni veliko oz. največ saj le tako se človek lahko počuti sprejetega in samozavestnega, kar je zelo pomebno na takih tekmovanjih.

Evropsko prvenstvo v kickboxingu WAKO je bilo sicer od 21.-26.10.2008 v Bolgariji v mestu Varna (360.000 prebivalcev ,tretje mesto po velikosti), znanem letovišču ob črnem morju.

...Varna ponoči, občinska stavba še iz časov komunizma,socialzma...


...bazen 50m s skakalnico in za vateroplo, in poleg ,žal nisem posnel še en 50m za trening plavanja. Slovenija takega ne premore mimogrede.


...na vhodnih vratih menjalnic, butikov itd...niso napisi "prepovedan vstop psom" kot pri nas ampak...


...vojaški muzej na odprtem ob obali je izjemno zanimiv. Na sliki je neka vrsta podmornice iz leta 1912. Poleg tega so bili tam tudi helikopterji, hitri čolni in celo avioni, topovi velikega kalibra itd...



17 članska reprezentanca z spremstvom slektorja Vladimirja Sitarja in njegovega pomočnika Bojana Korošca, mednarodnega sodnika g.Šibile, ter predstavnikom KBZS in hkrati vodjo odprave Primoža Suknaiča je odpotovala že 20.10.2008 iz Slovenije. Pot je bila precej naporna cca 24 ur vožnje z avtobusom. Preko hrvaške do Beograda in naprej do Niša je bilo še kar Ok potem pa muke ježeve do Sofije in še cca 360km čez vso Bulagarijo do Varne. Še sreča, da smo imeli vsak po dva sedeža in smo se vsaj malo lahko raztegnili.

...postanek pri Nišu. Čevapčiči njami,njami he he...


Vindiš in Juvan...pa kaj je to? Kje so čevapi? To so sam neki svinjski detajli mat...!


Moram priznati, da smo vsi pričakovali bolj bedo in so nas Bolgari izjemno presenetili. Sam hotel, kjer je bivala reprezentaca in vsa organizacija je bila vrhunska. Vse je teklo po planu, urnik, prevozi, obveščanje, hrana itd...tako, da glede tega smo lahko res zelo zadovoljni. No vsaj jaz sem bil in v pogovoru z drugimi člani reprezentance večina.

Prihod v jutranjih urah pred hotelom Delfin ob sami črnomorski obali...


...pogled z balkona je bil prekrasen...


...terasa pred hotelom, kjer sem vsako jutro ob sončnem vzhodu delal tai chi chuan. Kot v filmu res...to ne moreš doživeti vsak dan zato sem izjemno užival...


V torek torej 21.10. smo v jutranjih urah prispeli in se namestili po dva v sobah, ki so bile zelo lepo urejene. Celo dvo nadstropne, z dvemi balkoni, dvemi wc-ji, kopalnico,TV, klima itd...brez pripomb res. Potem ko smo opravili registracijo, vaganje in finančne zadeve smo bili od 13h ko smo imeli hitri sestanek (večkart smo se tako dobili )prosti do večera. Jaz sem šel malo počivat, potem pa sem popoldne opravil trening in tai chi chuan. Od 19h do 21h je bila se mi zdi večerja, ki je bila zelo obilna in raznovrstna. Včasih so mi šli Turki na živce, ker so itak vsi skupaj hodili na večerje in jih je bilo veliko kot "turkov"...pa nekateri še tako zbirčni ,da si bil pol ure dober. Zvečer smo se ponovno dobili in je selektor z vodstvom razložil plan za naslednji dan. Kdo ima borbe, ob kateri uri in vse ostale informacije.

V sredo 22.10. zjutraj smo že imeli prve borbe. Prvi nas je razveselil David Nagode v full contactu in suvereno zmagal v kategoriji -84kg. Žal je imel popoldne že drugo borbo in je dobil popolnoma svežega tekmovalca. To bi morali spremeniti saj ni fer. Full je ipak full in bi morali tekmovalci imeti samo eno borbo na dan. Že si imel močan dvoboj in si prejel veliko udarcev v glavo je v drugi borbi malo potrebno, da si hitro najdeš na tleh v KO. Drugače sem siguren, da bi David če bi še to zmagal imel medaljo.

Full contact...I love...kaj bi dal ,da mi je spet 20 let...


...se nadaljuje...

0 komentarji:


KATANA TEAM SLOVENIJA - light contact

URNIK TRENINGOV

KICKBOXING (light,full contact, K-1, Low Kick)
odrasli od 16 leta dalje: pon., sreda, petek od 19h do 20.30h

KICKBOXING (semi contact, glasbene forme)
otroci od 8 leta do 15 leta: torek, sreda, petek od 17.30 do 19h

MMA (Jeet Kune Do, Escrima-Kali, Brazilian Ju Juitsu)
odrasli od 16 leta: torek in četrtek od 20.30h do 22.00h

KOBUDO(Bo,Sai,Nunchacku,Kama,Tonfa, Koplje)
odrasli in otroci : torek in četrtek od 19.00h do 20.30h

KENDO in IAIDO ponedeljek in četrtek ob 17.30h do 19h

SOBOTA trening za vse od 10h do 14h in od 17h do 20h.

DOPOLDANSKI TRENINGI za vse vsak dan od 10.30 do 12h!

TAI CHI CHUAN ponedeljek, sreda, petek od 20.30h do 21.30h

CENE : veljajo za vsako posamezno disciplino enako za minimalno 4 treninge na teden lahko pa tudi več ali lahko kombinirate 2x kickboxing 2x mma ali 2x kickboxing 2x orožja itd...!

Vpisnina :20€ (enkratna, ob vpisu)
Članarina : otroci 40€ ,odrasli 50€
Individualni trening 10€/ura
Popusti: plačilo za tri mesece 5€/na mesec, plačilo za 6 mesecev 10€/na mesec popusta

KICK -START

KICK -START
Fundacija, ki jo je ustanovil legendarni Chuck Norris, ki se z borilnimi veščinami bori proti drogi, nasilju itd....

Building strong moral character in our youth trough martial arts

Building strong moral character in our youth trough martial arts
Zgraditi močan moralni karakter v naši mladini skozi borilne veščine

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation
TEAM = (T = resnica, E = spoštovanje, A = drža,odnos, M = motivacija )

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008