Katana Team Slovenija

Katana Team Slovenija
Katana Team Slovenija, Mešane borilne veščine, kickboxing, mma, BJJ,kobudo orožje, kendo in iado, Jeet Kune Do ....

DO-JO KATANA

DO-JO KATANA
Pod kolodvorom 8, 6230 Postojna

TVEGANJE ZA SVOBODO

Smejati se je tveganje, da bomo videti neumni. Jokati je tveganje, da bomo videti sentimentalni. Iskati pomoč je tveganje, da bomo pokazali svoj pravi jaz. Pokazati svoje sanje, ideje množici je tveganje, da jih bomo izgubili. Ljubiti je tveganje, da nam ljubezen ne bo vrnjena. Živeti je tveganje, da umeremo. Upati je tveganje, da bomo obupali. Poskusiti je tveganje, da nam ne bo uspelo. Tvegati moramo, saj je življenje največje tveganje, da ne tvegamo. Človek, ki ne tvega ne naredi nič, nima nič in ni nič. Lahko se izogne trpljenju in žalosti, ne more pa se učiti, čutiti, spremeniti, rasti, ljubiti...živeti. Vklenjen v prepričanja je suženj, brez svobode. SAMO ČLOVEK, KI TVEGA, JE SVOBODEN.

(neznan avtor)

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

08 november, 2008

25. Slovenija open Zagorje mednarodni kickboxing turnir, rezultati Katana Team Slovenija-Postojna

...športna dvorana v Zagorju, pet tatami borišč...


...mali pokali so za zmagovalce v posameznih kategorijah in disciplinah, medalje za 2. in 3. mesto, ter veliki pokal za zmagovalce v 2 on 2 fight ter musical forms open


VSI REZULTATI TEKMOVANJA V ZAGORJU...

cca500 tekmovalcev, rekordna udeležba, več kot 60 klubov iz 10 držav... Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Mađarske, Bolgarije, Slovaške...celo iz Škotske so prišli. Sveže novice ( objavljeno preko gsm telefona direktno iz tekmovanja) Petar Ašanin je osvojil medaljo za 2. mesto v glasbenih formah do 16 let kar je izjemen uspeh glede na to da mu je to prvi mednarodni turnir in da mu je šele 11 let. Čestitamo. Slavko Majkić pa je ubranil naslov iz lanskega turnirja in osvojil pokal za 1.mesto v glasbenih formah nad 16 let.


Glasbene forme...

...Petar Ašanin 2.mesto glasbene forme do 16 let


...Slavko Majkić 1.mesto glasbene forme nad 16 let


Tudi najmlajša članica Nikolina Ana Majkić iz ekipe Katana Team Slovenija-Postojna je ponovno dosegla izjemen uspeh v glasbenih formah deklice do 16let in osvojila oz. delila 4.mesto kot najmlajša tudi v tej kategoriji (uradni rezultati v tej disciplini in kat. niso pravilni). Za medaljo ji je zmanjkalo le dve desetinki točke, kar je izredno malo ali drugače povedano namesto 7.5 bi morala dobiti 7.7 od enega sodnika od petih, ki so sodili forme. Naredila je skoraj brez napak bo (dolga palica) formo ,zelo usklajeno z glasbo vendar malo premalo moči v udarcih (kar je razumljivo glede na to, da je deklica in šele 9 let stara), a kljub temu so jo sodniki ocenili zelo različno. Od 7 tekmovalk v kategoriji jih je bilo 6 iz PDK Zagorje-organizator in je edina delala formo z orožjem in žal za naše sodnike, (povdarjam "naše" saj jo je tuji sodnik ocenil z 7.9 kar je bila najvišja ocena od vseh tekmovalk) so forme brez orožji več vredne!?! Poleg tega so bile ocene zelo različne od 7,3 do 7,9 kar je prevelik razkorak , več kot pol točke, kar kaže, da sodniki še vedno nimajo enotnega kriterija pri ocenevanju form in ne poznajo pravil. To me izredno jezi in tudi žalosti saj sem prepričan , ne glede na to, da je moja hčerka, mislim, da si je zaslužila medaljo. Na tak način sodniki uničujejo voljo otrok za nastopanje na tekmovanjih. Več o tem bom napisal na koncu tega posta.

...Nikolina Ana Majkić 4.mesto glasbene forme deklice do 16 let med nosilkami medalj vse iz PDK Zagorja



...glasbene forme z orožjem, bo-forma


...evo moja bo forma...


Moram priznati, da nisem zadovoljen z mojo izvedbo saj sem precej napak naredil in v določenih figurah je bilo premalo moči v udarcih. Manjka mi še kakšen ekstremni skok uderac iz obrata in podobno...poleg tega pa ...seveda se veselim priznanja in 1. mesta ampak mi ne pomeni toliko, ker nimam neke prave konkurence na naših tekmovanjih. To mi včasih povzroča malo frustracij saj bi raje videl da nas je 10 ali 20 v kategoriji in ,da imam večjo konkurenco ,ter osvojim katerokoli mesto. Tako bi vsaj vedel kam spadam in edino tako lahko vidim koliko sem res dober ...ali pa slab v formah. Sem pa izredno vesel in ponosen na moja dva mlada tekmovalca Nikolino Ana in Petra, ki sta po pričanju tudi drugih trenerjev, tekmovalcev in sodnikov zelo napredovala.


Semi contact...


V semi contactu sem nastopil v kategoriji nad 35 let -masters, katera je bila prvič na sporedu v zgodovini turnirja kot novost poleg glasbenih form open. Forme so bile prve na sporedu zjutraj takoj na začetku, vmes sem imel nastop v lightu ,kategorija masters pa je bila po 18h uri in šele ob 20.30 glasbene forme open tako, da mi je bilo kar precej naporno se vsakič na novo ogrevat in ohlajat itd... Kljub temu sem osvojil 2.mesto in sem izredno zadovoljen. Prijavljenih je bilo kar nekaj tekmovalcev in sicer tri iz Slovenije, dva avstrijca, celo trije škoti in en hrvat itd... Pestra zasedba in dobra konkurenca ni kej. Prvo kolo sem imel srečo in šel naprej ter v 1/8 finala dobil hrvata iz kluba Trojan Istra, ki je bil precej težji (20-30kg) a sem ga vseeno suvereno premagal. Glede na to, da to ni moja paradna disciplina sem mi je kar odprlo in sem se spomnil tekmovalnih dni iz mladosti. Največ sem uporabljal jokogeri ali bočni udarec z nogo in ga tako večkrat zaustavil z kontro in dobil točko, ter zmagal 7 :1. V borišču mi je pomagal Bojan Korošec z svojimi zelo koristnimi nasveti.

semi contact nad 35 let masters...1.mesto Milan Hribernig Karate-KBK Ebenthal-Austrija, 2.mesto Slavko Majkić Katana Team Slovenija-Postojna, 3.mesto ? Team Ljubljana


...1/8 finala borba proti Draženu Šulcu iz kluba Trojan Istra iz Hrvaške,zmaga 7:1...


1/2 finalna borba z tekmovalcem iz Team-a Austrije Josef Hajdinjak, ki je bil kar agresiven ampak to ni bilo dovolj, 7:4 zmaga zame in uvrstitev v finale


finalna borba proti Milanu Hribernigu iz Austrije, zmaga Milan 7:4 ker je bil boljši in jaz že malo utrujen in zadovoljen z medaljo, ter tako premalo motiviran...to moram še popravit v bodočnosti...mimogrede na posnetku se vidi, da sem bil zelo nepreviden in sem dobil udarec v glavo z nogo iz obrata.Še dobro, da me ni zadel z peto...potem me je še rušil, kar je moja specialnost ampak jo ne uporabljam več, ker se ne smeš dotaknit tal z roko, zato mu tudi niso šteli točke.


V semi contactu je nastopil tudi Matej Uršič(17) do 69kg in šel prvo kolo naprej vendar zaradi poškodbe nosa v lightu ni mogel nadaljevati v semiju in je tako končal na 8.mestu od cca 18 tekmovalcev,kar je solidno glede na to, da je tekmoval v članski konkurenci in to v kategoriji do 69 kg, ki je ena močnejših poleg 74kg.

Potem je nastopila tudi Nikolina Ana v dveh kategorijah do 28kg in do 32kg. V prvi borbi je dobila mlado tekmovalko iz hrvaške in se je borila izvrstno. Žal je izgubila z minimalno razliko 11:12 in to zaradi zelo dvomljive sodniške odločitve glavnega sodnika ,ki je celo po koncu borbe po očitnem razmisleku, kjub stranskemu sodniku, ki je kazal točko Nikolini, dal točko nasprotnici. Mislim, da je bil iz Hrvaške sodnik! Poleg tega pa si lahko sami ogledate posnetek borbe in štejete točke, ter primerjate z zapisnikarsko mizo semafor in vam ne bo čisto nič jasno. Že na začetku je bilo 3:3 za mizo pa je pisalo 3:2 itd...Poleg tega pa je bila Nikolina očitno boljša, bolj aktivna in več točk je zadala. Žal se take stvari dogajajo preveč in me to zelo moti. Poleg tega se zavedam, da je to tudi moja napaka saj kot trener nisem bil pozoren na semafor ampak samo na borbo in bom na tem moral še veliko delati saj smo zaradi tega že marsikaj izgubili. Čisto spodaj v Blogu imate posnetek finalne borbe DP v semi contactu deklice do 135cm, kjer je Nikolina izgubila naslov državne prvakinje ravno zaradi takih zadev kljub temu ,da je bila boljša in zato, ker je nasprotnica iz že renomiranega kluba. Drugače pa je Nikolina Ana zelo napredovala v semi contactu in tudi vsi ostali trenerji, sodniki so jo pohvalili za njen pogum in srčnost, jaz pa itak cvetim od ponosa. Potem se je borila še do 32kg a je že v prvem kolu naletela na kasnejšo zmagovalko v tej kategoriji in je morala priznati hiter poraz 7:1. Veseli me pa to, da je v teh kategorijah kar veliko tekmovalk in bo tako imela več možnosti v bodočnosti, da bo nabirala izkušnje na mednarodnih tekmovanjih.


Nikolina Ana semi contcat deklice do 28kg...


Light contact...

V light contactu sva natopila z Matejem Uršičem(17) v isti kategoriji do 69kg, kjer je bilo kar 22 tekmovalcev na štartni listi. Jaz sem šel prvi krog naprej Matej pa je moral priznati poraz od izkušenejšega in starejšega tekmovalca. Kljub temu je pokazal, da je napredoval in ,da bo naslednje leto med mladinci (zadnje leto) lahko igral pomebno vlogo v boju za naslov državnega prvaka. Jaz pa sem dobil v drugem krogu mladega tekmovalca iz Hrvaške, kateri je bil svež in je bil na koncu tretji in sem šel v borbo z precejšno rezervo saj sem imel pred sabo še kar nekaj nastopov in borb, kar me je na koncu stalo in sem izgubil borbo. Ko je bilo konec borbe sem še vedno čutil precej moči in sem se spraševal zakaj nisem več napadal itd...Predvsem je bil light preizkus moje pripravljenosti in kondicije. Zanimivo je ,da v tej borbi nisem dobil niti enega močneješega udarca ampak v semi contactu.Konec koncev ponovno lep uspeh Katana Team Slovenija iz Postojne in moje pohvale vsem mojim tekmovalcem za srčnost, borbenost in rezultate.

Pon Do Kwan Zagorje ob Savi

Na koncu lahko samo še pohvalim organizatorja Pon Do Kwan klub iz Zagorje z mojstrom Alojzem Miklavčičem na čelu, ki se je zelo potrudil in organiziral res odličen turnir ,razen seveda črna pika za glasbene forme open, katere so bile mnogo prepozno ob 20.30. Škoda. Poleg tega so pokazali demonstracije svojih veščin, kar je bilo impresivno glede na število otrok, ki jih imajo. Lahko jim samo zavidamo in se zgledujemo po njih in seveda si želimo toliko otrok tudi v Katani. Čistitke jim in hvala, ter do naslednjega 26.Slovenijna Open.



...tukaj pa še ena lepa fotografija s smešnim komentarjem...ha ha super je naredil fant iz PDK Zagorja


...in tukaj klikni za povezavo do celotne diaproekcije fotografij s smešnimi komentarji

0 komentarji:


KATANA TEAM SLOVENIJA - light contact

URNIK TRENINGOV

KICKBOXING (light,full contact, K-1, Low Kick)
odrasli od 16 leta dalje: pon., sreda, petek od 19h do 20.30h

KICKBOXING (semi contact, glasbene forme)
otroci od 8 leta do 15 leta: torek, sreda, petek od 17.30 do 19h

MMA (Jeet Kune Do, Escrima-Kali, Brazilian Ju Juitsu)
odrasli od 16 leta: torek in četrtek od 20.30h do 22.00h

KOBUDO(Bo,Sai,Nunchacku,Kama,Tonfa, Koplje)
odrasli in otroci : torek in četrtek od 19.00h do 20.30h

KENDO in IAIDO ponedeljek in četrtek ob 17.30h do 19h

SOBOTA trening za vse od 10h do 14h in od 17h do 20h.

DOPOLDANSKI TRENINGI za vse vsak dan od 10.30 do 12h!

TAI CHI CHUAN ponedeljek, sreda, petek od 20.30h do 21.30h

CENE : veljajo za vsako posamezno disciplino enako za minimalno 4 treninge na teden lahko pa tudi več ali lahko kombinirate 2x kickboxing 2x mma ali 2x kickboxing 2x orožja itd...!

Vpisnina :20€ (enkratna, ob vpisu)
Članarina : otroci 40€ ,odrasli 50€
Individualni trening 10€/ura
Popusti: plačilo za tri mesece 5€/na mesec, plačilo za 6 mesecev 10€/na mesec popusta

KICK -START

KICK -START
Fundacija, ki jo je ustanovil legendarni Chuck Norris, ki se z borilnimi veščinami bori proti drogi, nasilju itd....

Building strong moral character in our youth trough martial arts

Building strong moral character in our youth trough martial arts
Zgraditi močan moralni karakter v naši mladini skozi borilne veščine

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation
TEAM = (T = resnica, E = spoštovanje, A = drža,odnos, M = motivacija )

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008