Katana Team Slovenija

Katana Team Slovenija
Katana Team Slovenija, Mešane borilne veščine, kickboxing, mma, BJJ,kobudo orožje, kendo in iado, Jeet Kune Do ....

DO-JO KATANA

DO-JO KATANA
Pod kolodvorom 8, 6230 Postojna

TVEGANJE ZA SVOBODO

Smejati se je tveganje, da bomo videti neumni. Jokati je tveganje, da bomo videti sentimentalni. Iskati pomoč je tveganje, da bomo pokazali svoj pravi jaz. Pokazati svoje sanje, ideje množici je tveganje, da jih bomo izgubili. Ljubiti je tveganje, da nam ljubezen ne bo vrnjena. Živeti je tveganje, da umeremo. Upati je tveganje, da bomo obupali. Poskusiti je tveganje, da nam ne bo uspelo. Tvegati moramo, saj je življenje največje tveganje, da ne tvegamo. Človek, ki ne tvega ne naredi nič, nima nič in ni nič. Lahko se izogne trpljenju in žalosti, ne more pa se učiti, čutiti, spremeniti, rasti, ljubiti...živeti. Vklenjen v prepričanja je suženj, brez svobode. SAMO ČLOVEK, KI TVEGA, JE SVOBODEN.

(neznan avtor)

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

06 november, 2008

Evropsko prvenstvo v kickboxingu WAKO, Bulagarija-Varna 21.10.-26.10.2008 II.del

Slovenska članska reprezentanca semi in full contact, ter glasbene forme...


Evropsko prvenstvo v kickboxingu WAKO, Bulgarija-Varna 21.-26.10.2008, cca 500 tekmovalcev iz cca 30 držav, semi contact, full contact, musical forms, aerokickboxing...



Najuspešnejše reprezentance na Evropskem prvenstvu...



1.Mađarska(15zlatih,3srebrne,7bronc)

2.Rusija(11-8-6)

3.Italija(4-6-6)

4.Ukrajina, 5.Norveška, 6.Belorusija, 7.Poljska, 8.Turčija, 9.Velika Britanija, 10.Francija...

V sredo 22.10. smo kot celota imeli slab dan saj se večini kljub dobrim borbam ni uspelo uvrstiti naprej. Na Evropskem prvenstvu ni slabih ali ne pripravljenih tekmovalcev je pa sigurno "hendikep", če že v prvem kolu dobiš favorita. Zmago je dosegel Aleksander Kolednik -74kg v semi contactu in se tako uvrstil v nadaljne tekmovanje a je v naslednji borbi izgubil in se tako poslovil od možnosti za medaljo. Žal mi je Sabine Kolednik, ki je po moje bila boljša in je izgubila z minimalno razliko zaradi dvomljivih sodniških odločitev in seveda tudi zaradi majčkene izgube koncentracije.

...Sabina Kolednik v akciji, semi contact -50kg



V četrtek 23.10. (mimogrede rojstni dan moje hčerke) pa je bila precej druga pesem in smo dober dan začeli z mojim nastopom v formah potem pa so sledili še Gregor Debeljak -57kg v full contactu z suvereno zmago in uvrstitvijo v pol finale, ter Klemen Buzina -63kg v semi contactu, ki pa se je celo uvrstil v finale saj je prvo kolo imel srečen žreb in pristal v polfinalu. To je bila najdaljša borba prvenstva ,saj nas je držal na trnih po dveh podaljških še na eno piko. Na koncu je zasluženo zmagal a zaradi poškodbe, ki je bila precej huda ni mogel nadaljevati in se boriti za naslov Evropskega prvaka. Oba sta na koncu osvojila medalje za 3. mesto.

Klemen Buzina, Slavko Majkić, Gregor Debeljak



Gregor Debeljak je v polfinalu dobil ruskega tekmovalca, ki so ga klicali "mašina" in je moral priznati poraz saj je fant v tretji rundi preklopil v 6 brzino. Kljub temu mu je pariral in se zelo dobro boril. Po moji oceni je Gregor eden najboljših "fulašev" pri nas in v svetu, ter je zasluženo osvojil medaljo. Poleg tega je tudi državni prvak v boksu. Krasijo ga predvsem lastnosti ,ki jih izredno cenim kot so skromnost, poštenost, iskrenost, delavnost in zato mi toliko všeč in ga zelo cenim. Vsi borci bi se lahko zgledovali po njem.

Veliko smo pričakovali tudi od Ranisa Smajlovića +94kg v semi contactu, ki je bil na svetovnem lani tretji a je žal zaradi premalo agresivne borbe izgubil borbo z precej večjim nasprotnikom iz Švice se mi zdi. V drugi rundi se je še kar dobro boril a žal ni mogel nadoknaditi izgubljenih točk v prvi. Glede na to, da je še precej mlad verjamem, da bomo še veliko slišali tudi o njemu v bodočnosti, mogoče že konec meseca na Evropskem na Portugalskem, kjer bo nastopil v light contactu. Da je iz pravega testa je dokazal v diskoteki, kjer se je družil in smejal s svojim nasprotnikom ha ha... Tu smo se tekmovalci iz različnih držav sproščeno in v prijateljskem vzdušju družili, plesali, smejali itd... Tudi to je lepa vrlina vsakega borca.

Ranis Smajlović +94kg semi contact, druga runda



V petek so nastopile tudi punce v aerokickboxingu in sicer posamezno in ekipno, vendar kljub velikemu pričakovanju jim nastop ni najbolj uspel in so pristale se mi zdi na 5. ali 6. mestu, kar je verjetno razočaranje za njih saj so bile svetovne prvakinje lansko leto na Prtugalskem. Verjetno je temu botrovala utrujenost in posledično manjša koncentracija saj so prispele šele v zgodnjih jutranjih urah in takoj isti dan ob cca 10h zjutraj imele nastop, tako, da niso imele veliko možnosti za probo in usklajevanje itd... Kjlub temu so izvedle eno bolj zahtevnejših in precej usklajeno sestavo...vendar zaradi padca ene od tekmoval so dobile -točko. Mislim, da bo moralo vodstvo glede tega nekaj storiti saj menim, da bi morale biti ves čas z nami in bi tako bile sigurno bolj samozavestne in bolje pripravljene. Kritiko bi dal tudi vsem ostalim, saj sem verjetno edini iz reprezentace, ki je treniral v prostem času. Vse ostale reprezentance so se skupaj pripravljale v prostem času. Ko sem povabil druge so se mi smejali in rekli, da to ni pomembno? Jaz mislim, da je ...pa še kako saj se tako dviguje osebna in skupna, timska samozavest in lahko bi bilo tudi več medalj.



Za vzor lahko, dam Turke, Italijane, Mađare ali Grke, ki so vsak večer skupaj trenirali celo v avli hotela. A to je stvar vodstva, jaz samo malo komentiram in kritiziram. Upam, da nisem koga užalil z mojimi komentraji in mnenji, saj je to le moje osebno mnenje, videnje in je mišljeno dobro namerno. Nekatere komentarje sem probal humorno obarvat, vendar nisem siguren, da mi je glih najbolj uspelo. Opravičujem se tudi tistim, ki ji nisem omenil saj si konec koncev vsi zaslužijo čestitke. Potrudil sem se, da napišem malo več zato, ker nam mediji posvečajo zelo malo ali nič časa in o naših rezultatih nihče v Sloveniji skoraj ne ve nič, razen tisti, ki se ukvarjajo s kikcboxingom in to me jezi in hkrati žalosti.

Za konec še nekaj lepih utrinkov iz izleta na "zlatnih peščinah", diskoteka Versai, Varna, Niš itd...

...plaža "zlatni pesek"





...Zlatne peščine ali plaža zlatni pesek. Ne vem sedaj kateri prevod je pravi. Mogoče tudi zlatna plaža? Kakorkoli... sem se že odločil, da grem sem na dopust z mojo hčerko saj je prekrasno in bova uživala, ter imela veliko za počet in videti.



...kdo drug se upa kot "nori štajerc" ha haa ha voda je bila kar mrzla kar sta občutila Marko in Ranis. Morali bi jih videt zunaj, kjer je bilo cca 15-18 stopinj in je pihalo brrrrrrrr! Super je bilo! Vsaka čast za pogum ha ha...voda je bila med 10 in 15 stopinj!



...to je restavracija ob obali samo je bila žal zaprta. Drugače je prava in je nekoč plula.



...teren za mini golf je zelo zanimiv, z indijanskimi motivi....



...zadnji postanek na poti domov ...soboto ob 14h se mi zdi smo štartali iz Varne, drugač pa ne vem saj je tam 1 uro nazaj potem smo pa še 1 uro premikali zaradi menjave letnega časa in sem bil ves zmešan. Niš, Srbija...tukaj smo se ustavili 1 urco in pojedli res dobro pljeskavico v lepinji in mimogrede kupili na ulični prodaji 24 DVD najnovejših in hit filmov za samo 8 €.



Na koncu lahko povem samo še to, da je bila to zame velika, pomembna in konec koncev pozitivna izkušnja. Dobil sem uvid v sebe kaj zmorem, kje lahko najdem svoje mesto v reprezentanci, mogoče tudi v vodstvu kot pomočnik ali trener za glasbene forme...potem kaj moram še popravit in izboljšat, kar je tudi zelo pomembno...skratka vesel sem in tudi ponosen ,da sem lahko nastopal za slovensko reprezentanco in bil z vsem ostalimi člani. Vsi so zelo uredu! Hčerki sem obljubil medaljo saj sem nastopal prav na njen rojstni dan a mi žal ni uspelo. Kljub temu je bila vesela 5.mesta kot ,da sem jo osvojil in zame je to več vredno kot medalja. Seveda da, medalja tudi še pride.

Lep pozdrav vsem in naši reprezentanci želim veliko uspeha in medalj na II. delu evropskega prvenstva v K-1 rules, Low kicku in Light contactu na Portugalskem konec tega meseca.

0 komentarji:


KATANA TEAM SLOVENIJA - light contact

URNIK TRENINGOV

KICKBOXING (light,full contact, K-1, Low Kick)
odrasli od 16 leta dalje: pon., sreda, petek od 19h do 20.30h

KICKBOXING (semi contact, glasbene forme)
otroci od 8 leta do 15 leta: torek, sreda, petek od 17.30 do 19h

MMA (Jeet Kune Do, Escrima-Kali, Brazilian Ju Juitsu)
odrasli od 16 leta: torek in četrtek od 20.30h do 22.00h

KOBUDO(Bo,Sai,Nunchacku,Kama,Tonfa, Koplje)
odrasli in otroci : torek in četrtek od 19.00h do 20.30h

KENDO in IAIDO ponedeljek in četrtek ob 17.30h do 19h

SOBOTA trening za vse od 10h do 14h in od 17h do 20h.

DOPOLDANSKI TRENINGI za vse vsak dan od 10.30 do 12h!

TAI CHI CHUAN ponedeljek, sreda, petek od 20.30h do 21.30h

CENE : veljajo za vsako posamezno disciplino enako za minimalno 4 treninge na teden lahko pa tudi več ali lahko kombinirate 2x kickboxing 2x mma ali 2x kickboxing 2x orožja itd...!

Vpisnina :20€ (enkratna, ob vpisu)
Članarina : otroci 40€ ,odrasli 50€
Individualni trening 10€/ura
Popusti: plačilo za tri mesece 5€/na mesec, plačilo za 6 mesecev 10€/na mesec popusta

KICK -START

KICK -START
Fundacija, ki jo je ustanovil legendarni Chuck Norris, ki se z borilnimi veščinami bori proti drogi, nasilju itd....

Building strong moral character in our youth trough martial arts

Building strong moral character in our youth trough martial arts
Zgraditi močan moralni karakter v naši mladini skozi borilne veščine

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation
TEAM = (T = resnica, E = spoštovanje, A = drža,odnos, M = motivacija )

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008