Katana Team Slovenija

Katana Team Slovenija
Katana Team Slovenija, Mešane borilne veščine, kickboxing, mma, BJJ,kobudo orožje, kendo in iado, Jeet Kune Do ....

DO-JO KATANA

DO-JO KATANA
Pod kolodvorom 8, 6230 Postojna

TVEGANJE ZA SVOBODO

Smejati se je tveganje, da bomo videti neumni. Jokati je tveganje, da bomo videti sentimentalni. Iskati pomoč je tveganje, da bomo pokazali svoj pravi jaz. Pokazati svoje sanje, ideje množici je tveganje, da jih bomo izgubili. Ljubiti je tveganje, da nam ljubezen ne bo vrnjena. Živeti je tveganje, da umeremo. Upati je tveganje, da bomo obupali. Poskusiti je tveganje, da nam ne bo uspelo. Tvegati moramo, saj je življenje največje tveganje, da ne tvegamo. Človek, ki ne tvega ne naredi nič, nima nič in ni nič. Lahko se izogne trpljenju in žalosti, ne more pa se učiti, čutiti, spremeniti, rasti, ljubiti...živeti. Vklenjen v prepričanja je suženj, brez svobode. SAMO ČLOVEK, KI TVEGA, JE SVOBODEN.

(neznan avtor)

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

02 december, 2008

Evropsko prvenstvo v kickboxingu WAKO, Portugal, Guimaraes 24.11.-30.11.2008




2. del Evropskega članskega prvenstva v kikcboxingu na Potugalskem (Guimaraes) se je za našo reprezentanco končalo zopet izjemno uspešno in sicer s 7 madaljami v light contact disciplini. Pod okriljem WAKO (World Asossiation of kickboxing organisations) od 24.11.do 30.11. je letos nastopilo 444 tekmovalcev iz 32 držav v light contctu, K-1 rules in Low kick diciplinah. Naša 13 članska ekipa se je udeležila v sledeči sestavi :

LIGHT CONTACT


57 kg Gregor DEBELJAK

69 kg Grega RUDOLF

74 kg Aleš ZEMLJIČ

79 kg Marjan BOLHAR

84 kg David NAGODE

89 kg Andrej SANDE

94 kg Ranis SMAJLOVIČ

94+kg Edin LATIČ

50 kg Staša LUBEJ

55 kg Petra ŽOLNIR

60 kg Tamara RADKOVIČ

65 kg Sabina ŠEHIČ

LOW KICK

-91kg Jasmin Bečirović


Selektor : Vladimir Sitar, pomočnik : Tomaž Barada
Vodja odprave : Darko Filiput predsednik KBZS
Mednarodni sodnik : Ivo Vodopivec, Tončka Kaluža

Informcije poslane sproti, vsakodnevno preko interneta...

1.dan...Pripotovali srečno! Tako je bilo tudi na vagi, vsi tekmovalci so imeli odgovarjajočo težo, kategorije v kateri nastopajo. Namestitev je tudi odlična, sedaj se čaka le še na žreb. Upam, da se jim bo tudi tu nasmehnila sreča.

2.dan...žreb! Bečirovič vs.belorus, Debeljak vs.šved, Rudolf vs.anglež, Bolhar vs.šved, Nagode vs. španec ali poljak, Smajlovič vs.turk, Latič vs.azebardžan. Podatkov nasprotnic naših deklet, še nimam. Upam, da jih dobim jutri, skupaj še s kakšno razveseljivo novico o zmagi naših tekmovalcev.

3.dan...dopoldne,borbe... zmagali in napredovali v naslednje kolo Sabina Šehič, Tamara Radkovič, Staša Ljubej, Andrej Sande in Edin Latič, izpadla pa Petra Žolnir. Vsem čestitamo in držimo pesti še naprej!

...popoldan...zmaga Debeljaka, Rudolfa in Bolharja. Z zmagami so do prvih medalj in stopničk prišla naša dekleta Sabina, Tamara in Staša. Bravo dekleta!!! Jutri bo za naše, kar naporen dan, saj imajo svoj nastop še vsi preostali tekmovalci in ostali, ki se bodo borili za vstop med najboljše.

4.dan...do sedaj v finalu Staša Ljubej in Sabina Šehič, polfinalne borbe Tamara Radkovič (osvojila 3.mesto), v igri za vstop v finale so še Ranis Smajlovič, David Nagode , Gregor Debeljak in Edin Latič. Ostali pa so se žal poslovili od borb za medalje.

Vir: Vladinir Sitar, KBZS

In potem mi je po e-mailu potem poslal še izjemno lepe novice, ki so spodaj napisane. To je več kot 50% uspešnost reprezentance, kar se mi zdi zares izjemen uspeh.

Medalje za Slovenijo v lightu:

1. mesto -65kg Sabina Šehič

2. mesto -50 kg Staša Lubej

2. mesto +94kg Edin Latić

3. mesto -57kg Gregor Debeljak

3. mesto -84kg David Nagode

3. mesto -94kg Ranis Smajlović

3. mesto -60kg Tamara Radaković


Na sliki Sabina Šehić... poleg naslova svetovne prvakinje lani v Beogradu sedaj še evropska prvakinja do 65kg v light contctu. Naša definitivno najuspešnejša tekmovalka, ter velika motivacija in vzgled mlajšim generacijam.



...in tukaj njeni prvi vtisi preko telefona v eter radia Krka

Lahko rečem ,da sem izjemno ponosen, da sem del te reprezentance in, da sem v Bolgariji na 1. delu evropskega prvenstva dal tudi jaz svoj doprinos čeprav ne z medaljo ampak s 5. mestom in sem zadovoljen, še posebaj, ker je to prva dobra uvrstitev slovenskega tekmovalca v glasbenih formah z orožjem nasploh v zgodovini KBZS. Upam, da bo kmalu tudi medalja. Mladinska in članska reprezentanca sta letos dosegli skupno 18 medalj na svetovnem mladinskem in evrospkem članskem prvenstvu in sem jaz prepričan, da je to zelo lep uspeh in, da smo lahko ponosni in zadovoljni. Naše punce so pa celo najboljše na svetu! Seveda verajmem, da smo lahko še boljši. V KBZS je trenutno 26 klubov...kaj če bi jih bilo 50...70? Glede na število klubov, tekmovalcev in konec konec prebivalcev dosegamo dobro razmerje medalj naspram drugim. Žal pa imam občutek, da nas mediji in država ne podpirajo dovolj in se premalo zanimajo za naše uspehe. Mogoče smo tudi sami krivi in je to lahko predlog za razmislek vodstva KBZS, da nekaj stori glede tega.

Tukaj še ena skupna fotografija iz Bulagrije, ker žal še nimam skupne slike iz Portugala , kjer so na njej tudi trije prejemniki medalj v Portugalu Ranis Smajlović, David Nagode in zame najuspešnejši tekmovalec evropskega prvenstva Grega Debeljak



...povezave do vseh rezultatov in informacij o evropskem prevenstvu na uradni strani WAKO

08 november, 2008

25. Slovenija open Zagorje mednarodni kickboxing turnir, rezultati Katana Team Slovenija-Postojna

...športna dvorana v Zagorju, pet tatami borišč...


...mali pokali so za zmagovalce v posameznih kategorijah in disciplinah, medalje za 2. in 3. mesto, ter veliki pokal za zmagovalce v 2 on 2 fight ter musical forms open


VSI REZULTATI TEKMOVANJA V ZAGORJU...

cca500 tekmovalcev, rekordna udeležba, več kot 60 klubov iz 10 držav... Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Mađarske, Bolgarije, Slovaške...celo iz Škotske so prišli. Sveže novice ( objavljeno preko gsm telefona direktno iz tekmovanja) Petar Ašanin je osvojil medaljo za 2. mesto v glasbenih formah do 16 let kar je izjemen uspeh glede na to da mu je to prvi mednarodni turnir in da mu je šele 11 let. Čestitamo. Slavko Majkić pa je ubranil naslov iz lanskega turnirja in osvojil pokal za 1.mesto v glasbenih formah nad 16 let.


Glasbene forme...

...Petar Ašanin 2.mesto glasbene forme do 16 let


...Slavko Majkić 1.mesto glasbene forme nad 16 let


Tudi najmlajša članica Nikolina Ana Majkić iz ekipe Katana Team Slovenija-Postojna je ponovno dosegla izjemen uspeh v glasbenih formah deklice do 16let in osvojila oz. delila 4.mesto kot najmlajša tudi v tej kategoriji (uradni rezultati v tej disciplini in kat. niso pravilni). Za medaljo ji je zmanjkalo le dve desetinki točke, kar je izredno malo ali drugače povedano namesto 7.5 bi morala dobiti 7.7 od enega sodnika od petih, ki so sodili forme. Naredila je skoraj brez napak bo (dolga palica) formo ,zelo usklajeno z glasbo vendar malo premalo moči v udarcih (kar je razumljivo glede na to, da je deklica in šele 9 let stara), a kljub temu so jo sodniki ocenili zelo različno. Od 7 tekmovalk v kategoriji jih je bilo 6 iz PDK Zagorje-organizator in je edina delala formo z orožjem in žal za naše sodnike, (povdarjam "naše" saj jo je tuji sodnik ocenil z 7.9 kar je bila najvišja ocena od vseh tekmovalk) so forme brez orožji več vredne!?! Poleg tega so bile ocene zelo različne od 7,3 do 7,9 kar je prevelik razkorak , več kot pol točke, kar kaže, da sodniki še vedno nimajo enotnega kriterija pri ocenevanju form in ne poznajo pravil. To me izredno jezi in tudi žalosti saj sem prepričan , ne glede na to, da je moja hčerka, mislim, da si je zaslužila medaljo. Na tak način sodniki uničujejo voljo otrok za nastopanje na tekmovanjih. Več o tem bom napisal na koncu tega posta.

...Nikolina Ana Majkić 4.mesto glasbene forme deklice do 16 let med nosilkami medalj vse iz PDK Zagorja



...glasbene forme z orožjem, bo-forma


...evo moja bo forma...


Moram priznati, da nisem zadovoljen z mojo izvedbo saj sem precej napak naredil in v določenih figurah je bilo premalo moči v udarcih. Manjka mi še kakšen ekstremni skok uderac iz obrata in podobno...poleg tega pa ...seveda se veselim priznanja in 1. mesta ampak mi ne pomeni toliko, ker nimam neke prave konkurence na naših tekmovanjih. To mi včasih povzroča malo frustracij saj bi raje videl da nas je 10 ali 20 v kategoriji in ,da imam večjo konkurenco ,ter osvojim katerokoli mesto. Tako bi vsaj vedel kam spadam in edino tako lahko vidim koliko sem res dober ...ali pa slab v formah. Sem pa izredno vesel in ponosen na moja dva mlada tekmovalca Nikolino Ana in Petra, ki sta po pričanju tudi drugih trenerjev, tekmovalcev in sodnikov zelo napredovala.


Semi contact...


V semi contactu sem nastopil v kategoriji nad 35 let -masters, katera je bila prvič na sporedu v zgodovini turnirja kot novost poleg glasbenih form open. Forme so bile prve na sporedu zjutraj takoj na začetku, vmes sem imel nastop v lightu ,kategorija masters pa je bila po 18h uri in šele ob 20.30 glasbene forme open tako, da mi je bilo kar precej naporno se vsakič na novo ogrevat in ohlajat itd... Kljub temu sem osvojil 2.mesto in sem izredno zadovoljen. Prijavljenih je bilo kar nekaj tekmovalcev in sicer tri iz Slovenije, dva avstrijca, celo trije škoti in en hrvat itd... Pestra zasedba in dobra konkurenca ni kej. Prvo kolo sem imel srečo in šel naprej ter v 1/8 finala dobil hrvata iz kluba Trojan Istra, ki je bil precej težji (20-30kg) a sem ga vseeno suvereno premagal. Glede na to, da to ni moja paradna disciplina sem mi je kar odprlo in sem se spomnil tekmovalnih dni iz mladosti. Največ sem uporabljal jokogeri ali bočni udarec z nogo in ga tako večkrat zaustavil z kontro in dobil točko, ter zmagal 7 :1. V borišču mi je pomagal Bojan Korošec z svojimi zelo koristnimi nasveti.

semi contact nad 35 let masters...1.mesto Milan Hribernig Karate-KBK Ebenthal-Austrija, 2.mesto Slavko Majkić Katana Team Slovenija-Postojna, 3.mesto ? Team Ljubljana


...1/8 finala borba proti Draženu Šulcu iz kluba Trojan Istra iz Hrvaške,zmaga 7:1...


1/2 finalna borba z tekmovalcem iz Team-a Austrije Josef Hajdinjak, ki je bil kar agresiven ampak to ni bilo dovolj, 7:4 zmaga zame in uvrstitev v finale


finalna borba proti Milanu Hribernigu iz Austrije, zmaga Milan 7:4 ker je bil boljši in jaz že malo utrujen in zadovoljen z medaljo, ter tako premalo motiviran...to moram še popravit v bodočnosti...mimogrede na posnetku se vidi, da sem bil zelo nepreviden in sem dobil udarec v glavo z nogo iz obrata.Še dobro, da me ni zadel z peto...potem me je še rušil, kar je moja specialnost ampak jo ne uporabljam več, ker se ne smeš dotaknit tal z roko, zato mu tudi niso šteli točke.


V semi contactu je nastopil tudi Matej Uršič(17) do 69kg in šel prvo kolo naprej vendar zaradi poškodbe nosa v lightu ni mogel nadaljevati v semiju in je tako končal na 8.mestu od cca 18 tekmovalcev,kar je solidno glede na to, da je tekmoval v članski konkurenci in to v kategoriji do 69 kg, ki je ena močnejših poleg 74kg.

Potem je nastopila tudi Nikolina Ana v dveh kategorijah do 28kg in do 32kg. V prvi borbi je dobila mlado tekmovalko iz hrvaške in se je borila izvrstno. Žal je izgubila z minimalno razliko 11:12 in to zaradi zelo dvomljive sodniške odločitve glavnega sodnika ,ki je celo po koncu borbe po očitnem razmisleku, kjub stranskemu sodniku, ki je kazal točko Nikolini, dal točko nasprotnici. Mislim, da je bil iz Hrvaške sodnik! Poleg tega pa si lahko sami ogledate posnetek borbe in štejete točke, ter primerjate z zapisnikarsko mizo semafor in vam ne bo čisto nič jasno. Že na začetku je bilo 3:3 za mizo pa je pisalo 3:2 itd...Poleg tega pa je bila Nikolina očitno boljša, bolj aktivna in več točk je zadala. Žal se take stvari dogajajo preveč in me to zelo moti. Poleg tega se zavedam, da je to tudi moja napaka saj kot trener nisem bil pozoren na semafor ampak samo na borbo in bom na tem moral še veliko delati saj smo zaradi tega že marsikaj izgubili. Čisto spodaj v Blogu imate posnetek finalne borbe DP v semi contactu deklice do 135cm, kjer je Nikolina izgubila naslov državne prvakinje ravno zaradi takih zadev kljub temu ,da je bila boljša in zato, ker je nasprotnica iz že renomiranega kluba. Drugače pa je Nikolina Ana zelo napredovala v semi contactu in tudi vsi ostali trenerji, sodniki so jo pohvalili za njen pogum in srčnost, jaz pa itak cvetim od ponosa. Potem se je borila še do 32kg a je že v prvem kolu naletela na kasnejšo zmagovalko v tej kategoriji in je morala priznati hiter poraz 7:1. Veseli me pa to, da je v teh kategorijah kar veliko tekmovalk in bo tako imela več možnosti v bodočnosti, da bo nabirala izkušnje na mednarodnih tekmovanjih.


Nikolina Ana semi contcat deklice do 28kg...


Light contact...

V light contactu sva natopila z Matejem Uršičem(17) v isti kategoriji do 69kg, kjer je bilo kar 22 tekmovalcev na štartni listi. Jaz sem šel prvi krog naprej Matej pa je moral priznati poraz od izkušenejšega in starejšega tekmovalca. Kljub temu je pokazal, da je napredoval in ,da bo naslednje leto med mladinci (zadnje leto) lahko igral pomebno vlogo v boju za naslov državnega prvaka. Jaz pa sem dobil v drugem krogu mladega tekmovalca iz Hrvaške, kateri je bil svež in je bil na koncu tretji in sem šel v borbo z precejšno rezervo saj sem imel pred sabo še kar nekaj nastopov in borb, kar me je na koncu stalo in sem izgubil borbo. Ko je bilo konec borbe sem še vedno čutil precej moči in sem se spraševal zakaj nisem več napadal itd...Predvsem je bil light preizkus moje pripravljenosti in kondicije. Zanimivo je ,da v tej borbi nisem dobil niti enega močneješega udarca ampak v semi contactu.Konec koncev ponovno lep uspeh Katana Team Slovenija iz Postojne in moje pohvale vsem mojim tekmovalcem za srčnost, borbenost in rezultate.

Pon Do Kwan Zagorje ob Savi

Na koncu lahko samo še pohvalim organizatorja Pon Do Kwan klub iz Zagorje z mojstrom Alojzem Miklavčičem na čelu, ki se je zelo potrudil in organiziral res odličen turnir ,razen seveda črna pika za glasbene forme open, katere so bile mnogo prepozno ob 20.30. Škoda. Poleg tega so pokazali demonstracije svojih veščin, kar je bilo impresivno glede na število otrok, ki jih imajo. Lahko jim samo zavidamo in se zgledujemo po njih in seveda si želimo toliko otrok tudi v Katani. Čistitke jim in hvala, ter do naslednjega 26.Slovenijna Open.



...tukaj pa še ena lepa fotografija s smešnim komentarjem...ha ha super je naredil fant iz PDK Zagorja


...in tukaj klikni za povezavo do celotne diaproekcije fotografij s smešnimi komentarji

07 november, 2008

25. Slovenija Open Zagorje, mednarodni kickboxing turnir 08.11.2008



V soboto 08.11.2008 se bo v Zagorju ob Savi odvijal mednarodni tradicionalni ljubilejni turnir v kikcboxingu in sicer v semi in light contactu, glasbenih formah in 2 on 2 fight-u. To je tudi ternutno edini mednarodni turnir v kikcboxingu pri nas. Tudi letos se bo Katana Team Slovenija iz Postojne udeležila tega turnirja vendar žal v nekaj manjši zasedbi kot lansko leto. Na lanskem turnirju nas je nastopilo 5 tekmovalcev in smo bili ena izmed najuspešnejših ekip saj smo v fomah in semi contactu dobili kar 2 pokala za 1. mesto, 4 medalje in 7 priznanj. Tekmovanja se ponavadi udeleži cca 350 tekmovalcev iz 52 klubov iz Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije, Hrvaške itd... Letos je tudi novost kategorija nad 35 let - masters v semi contactu in open musical forms z denarno nagrado 200€ ter, 2 on 2 fight v semi contactu, ki je bil lansko leto prvič zelo uspešno izpeljan. Tudi tu je denarna nagrada za zmagovalce 500€. Definitivno denarne nagrade pripomorejo večji motivaciji pri udeležbi tovrstnih tekmovanj.

Letos bodo nastopili Nikolina Ana Majkić (9) v glasbenih formah hard style with wepons in semi contactu do -28kg in -32kg, Petar Ašanin (11) v glasbenih formah HSW, Matej Uršič (18) semi in light contact -69kg in Slavko Majkić (40) v glasbenih formah HSW in open, ter semi +35 let masters, ter light contct -69kg. Žal ne bo Jerneja Puntarja, ki uspešno sanira poškodbo po operaciji in upamo, da bo nared za tekme že v Pakracu 12. decembra na Hrvaškem.

...24. Slovenia Open Zagorje semi contact 2.mesto Nikolina Ana Majkić deklice do 28kg


...Glabene forme do 16 let 1.mesto Luka Cestnik in 3. mesto Gašper Štajnrajh


Video posnetek treninga glasbene forme hard style with weapons z uporabo dolge palice ali "bo" s katero bo Nikolina Ana Majkić tekmovala na turnirju...


Petar Ašanin na državnem prvenstvu letos marca v PDK Zagorju...


...in posnetek forme katero je pripravil z svoje prvo mednarodno tekmovanje, kjer se lepo vidi koliko je napredoval v 7 mesecih, bravo...


Vse ljubitelje borilnih veščin in kickboxinga, prijatelje, starše in ostale člane DB in DV Katana vljudno vabim, da jutri pridejo v Zagorje ob Savi in si ogledajo turnir ,ter podprejo z športnim navijanjem naše mlade člane, ki si to definitivno zaslužijo. Tekma se bo predvidoma začela ob 10h.

06 november, 2008

Evropsko prvenstvo v kickboxingu WAKO, Bulagarija-Varna 21.10.-26.10.2008 II.del

Slovenska članska reprezentanca semi in full contact, ter glasbene forme...


Evropsko prvenstvo v kickboxingu WAKO, Bulgarija-Varna 21.-26.10.2008, cca 500 tekmovalcev iz cca 30 držav, semi contact, full contact, musical forms, aerokickboxing...



Najuspešnejše reprezentance na Evropskem prvenstvu...



1.Mađarska(15zlatih,3srebrne,7bronc)

2.Rusija(11-8-6)

3.Italija(4-6-6)

4.Ukrajina, 5.Norveška, 6.Belorusija, 7.Poljska, 8.Turčija, 9.Velika Britanija, 10.Francija...

V sredo 22.10. smo kot celota imeli slab dan saj se večini kljub dobrim borbam ni uspelo uvrstiti naprej. Na Evropskem prvenstvu ni slabih ali ne pripravljenih tekmovalcev je pa sigurno "hendikep", če že v prvem kolu dobiš favorita. Zmago je dosegel Aleksander Kolednik -74kg v semi contactu in se tako uvrstil v nadaljne tekmovanje a je v naslednji borbi izgubil in se tako poslovil od možnosti za medaljo. Žal mi je Sabine Kolednik, ki je po moje bila boljša in je izgubila z minimalno razliko zaradi dvomljivih sodniških odločitev in seveda tudi zaradi majčkene izgube koncentracije.

...Sabina Kolednik v akciji, semi contact -50kg



V četrtek 23.10. (mimogrede rojstni dan moje hčerke) pa je bila precej druga pesem in smo dober dan začeli z mojim nastopom v formah potem pa so sledili še Gregor Debeljak -57kg v full contactu z suvereno zmago in uvrstitvijo v pol finale, ter Klemen Buzina -63kg v semi contactu, ki pa se je celo uvrstil v finale saj je prvo kolo imel srečen žreb in pristal v polfinalu. To je bila najdaljša borba prvenstva ,saj nas je držal na trnih po dveh podaljških še na eno piko. Na koncu je zasluženo zmagal a zaradi poškodbe, ki je bila precej huda ni mogel nadaljevati in se boriti za naslov Evropskega prvaka. Oba sta na koncu osvojila medalje za 3. mesto.

Klemen Buzina, Slavko Majkić, Gregor Debeljak



Gregor Debeljak je v polfinalu dobil ruskega tekmovalca, ki so ga klicali "mašina" in je moral priznati poraz saj je fant v tretji rundi preklopil v 6 brzino. Kljub temu mu je pariral in se zelo dobro boril. Po moji oceni je Gregor eden najboljših "fulašev" pri nas in v svetu, ter je zasluženo osvojil medaljo. Poleg tega je tudi državni prvak v boksu. Krasijo ga predvsem lastnosti ,ki jih izredno cenim kot so skromnost, poštenost, iskrenost, delavnost in zato mi toliko všeč in ga zelo cenim. Vsi borci bi se lahko zgledovali po njem.

Veliko smo pričakovali tudi od Ranisa Smajlovića +94kg v semi contactu, ki je bil na svetovnem lani tretji a je žal zaradi premalo agresivne borbe izgubil borbo z precej večjim nasprotnikom iz Švice se mi zdi. V drugi rundi se je še kar dobro boril a žal ni mogel nadoknaditi izgubljenih točk v prvi. Glede na to, da je še precej mlad verjamem, da bomo še veliko slišali tudi o njemu v bodočnosti, mogoče že konec meseca na Evropskem na Portugalskem, kjer bo nastopil v light contactu. Da je iz pravega testa je dokazal v diskoteki, kjer se je družil in smejal s svojim nasprotnikom ha ha... Tu smo se tekmovalci iz različnih držav sproščeno in v prijateljskem vzdušju družili, plesali, smejali itd... Tudi to je lepa vrlina vsakega borca.

Ranis Smajlović +94kg semi contact, druga runda



V petek so nastopile tudi punce v aerokickboxingu in sicer posamezno in ekipno, vendar kljub velikemu pričakovanju jim nastop ni najbolj uspel in so pristale se mi zdi na 5. ali 6. mestu, kar je verjetno razočaranje za njih saj so bile svetovne prvakinje lansko leto na Prtugalskem. Verjetno je temu botrovala utrujenost in posledično manjša koncentracija saj so prispele šele v zgodnjih jutranjih urah in takoj isti dan ob cca 10h zjutraj imele nastop, tako, da niso imele veliko možnosti za probo in usklajevanje itd... Kjlub temu so izvedle eno bolj zahtevnejših in precej usklajeno sestavo...vendar zaradi padca ene od tekmoval so dobile -točko. Mislim, da bo moralo vodstvo glede tega nekaj storiti saj menim, da bi morale biti ves čas z nami in bi tako bile sigurno bolj samozavestne in bolje pripravljene. Kritiko bi dal tudi vsem ostalim, saj sem verjetno edini iz reprezentace, ki je treniral v prostem času. Vse ostale reprezentance so se skupaj pripravljale v prostem času. Ko sem povabil druge so se mi smejali in rekli, da to ni pomembno? Jaz mislim, da je ...pa še kako saj se tako dviguje osebna in skupna, timska samozavest in lahko bi bilo tudi več medalj.



Za vzor lahko, dam Turke, Italijane, Mađare ali Grke, ki so vsak večer skupaj trenirali celo v avli hotela. A to je stvar vodstva, jaz samo malo komentiram in kritiziram. Upam, da nisem koga užalil z mojimi komentraji in mnenji, saj je to le moje osebno mnenje, videnje in je mišljeno dobro namerno. Nekatere komentarje sem probal humorno obarvat, vendar nisem siguren, da mi je glih najbolj uspelo. Opravičujem se tudi tistim, ki ji nisem omenil saj si konec koncev vsi zaslužijo čestitke. Potrudil sem se, da napišem malo več zato, ker nam mediji posvečajo zelo malo ali nič časa in o naših rezultatih nihče v Sloveniji skoraj ne ve nič, razen tisti, ki se ukvarjajo s kikcboxingom in to me jezi in hkrati žalosti.

Za konec še nekaj lepih utrinkov iz izleta na "zlatnih peščinah", diskoteka Versai, Varna, Niš itd...

...plaža "zlatni pesek"





...Zlatne peščine ali plaža zlatni pesek. Ne vem sedaj kateri prevod je pravi. Mogoče tudi zlatna plaža? Kakorkoli... sem se že odločil, da grem sem na dopust z mojo hčerko saj je prekrasno in bova uživala, ter imela veliko za počet in videti.



...kdo drug se upa kot "nori štajerc" ha haa ha voda je bila kar mrzla kar sta občutila Marko in Ranis. Morali bi jih videt zunaj, kjer je bilo cca 15-18 stopinj in je pihalo brrrrrrrr! Super je bilo! Vsaka čast za pogum ha ha...voda je bila med 10 in 15 stopinj!



...to je restavracija ob obali samo je bila žal zaprta. Drugače je prava in je nekoč plula.



...teren za mini golf je zelo zanimiv, z indijanskimi motivi....



...zadnji postanek na poti domov ...soboto ob 14h se mi zdi smo štartali iz Varne, drugač pa ne vem saj je tam 1 uro nazaj potem smo pa še 1 uro premikali zaradi menjave letnega časa in sem bil ves zmešan. Niš, Srbija...tukaj smo se ustavili 1 urco in pojedli res dobro pljeskavico v lepinji in mimogrede kupili na ulični prodaji 24 DVD najnovejših in hit filmov za samo 8 €.



Na koncu lahko povem samo še to, da je bila to zame velika, pomembna in konec koncev pozitivna izkušnja. Dobil sem uvid v sebe kaj zmorem, kje lahko najdem svoje mesto v reprezentanci, mogoče tudi v vodstvu kot pomočnik ali trener za glasbene forme...potem kaj moram še popravit in izboljšat, kar je tudi zelo pomembno...skratka vesel sem in tudi ponosen ,da sem lahko nastopal za slovensko reprezentanco in bil z vsem ostalimi člani. Vsi so zelo uredu! Hčerki sem obljubil medaljo saj sem nastopal prav na njen rojstni dan a mi žal ni uspelo. Kljub temu je bila vesela 5.mesta kot ,da sem jo osvojil in zame je to več vredno kot medalja. Seveda da, medalja tudi še pride.

Lep pozdrav vsem in naši reprezentanci želim veliko uspeha in medalj na II. delu evropskega prvenstva v K-1 rules, Low kicku in Light contactu na Portugalskem konec tega meseca.

30 oktober, 2008

Evropsko prvenstvo v kickboxingu WAKO, Bulagarija -Varna 21.-26.10.2008 I.del


Evropsko prvenstvo WAKO, glasbene forme trdi stil z orožjem, Slavko Majkić 5.mesto

...evo spodnji video posnetek je ista forma kot na zgornjem vendar z treninga. Žal mi nastop ni najbolj uspel prvič zato, ker sem imel smolo pri žrebu in sem zopet (na svetovnem pokalu letos v Italiji sem v treh disciplinah glasbenih form nastopil prvi) , kar je velik "hendikep" saj te ocenijo šele po drugem nastopu. To sem zvedel šele tik pred zdajci , ker sem mislil, da sem peti po vrsti tako kot je pisalo pri "čekiranju" tekmovalcev. Zaradi treme in malo frustracije sem na začetku forme naredil napako in sem mi je sai zapičil v dlan v živec, tako, da sem izgubil ritem, kar je precej razvidno ,če primerjate posnetke. Kljub temu sem izredno zadovoljen saj je to moj največji uspeh do sedaj hkrati pa tudi slovenske reprezentance v tej disciplini -musical forms hard style with weapons saj do sedaj sploh še niso imeli predstavnika na večjih tekmovanjih.

Slavko Majkić, Katana Team Slovenija, Postojna...


Nasplošno pa je ponovno bila zmešnjava glede glasbenih form in aerokickboxinga. Očitno organizatorji ne jemljejo resno ti dve diciplini ,kar sem opazil tudi na Austria Classic, kjer smo plačali štartnine za določene discipline v glasbenih formah potem pa so nas diskvalificirali ali pa sploh nismo nastopili saj nas niso dali na štartno listo. Seveda denarja nismo dobili nazaj. Na svetovnem pokalu v Italiji ,13.Best fighter pa so celo naredili tekmo v glasbenih formah v drugi dvorani, tako nismo imeli podpore občinstva in ostalih članov reprezentance. Poleg tega pa so uvedli nova pravila, ki so drastično vplivala na potek tekmovanja in večina tekmovalcev ni vedela zanje. Tukaj pa so se dogajale še slabše stvari in to štejem v edini minus organizatorju. Kot prvo je bil šok, da nisem smel nastopiti v dveh diciplinah, kar nihče ni vedel ,tudi ne vodja reprezentace in predstavnik KBZS, ki bi moral. Jaz sem se prijavil v trdi in mehki stil z orožjem. Po pogovoru z predsednikom WAKO g.Falsonijem so se odločili tako zaradi ruskih tekmovalcev, ki izvajajo obe diciplini enako samo orožje zamenjajo. To mi je totalno nesmiselno in nekorektno saj to nismo krivi tekmovalci ampak sodniki, ki jim to dovolijo. Bi jih pa slabo ocenili pa tega ne bi več počeli. Zaradi tega so diskriminirali vse ostale tekmovalce, da ne rečem, da to kao pravilo ni nikjer napisano kaj šele, da bi objavili ali pa sporočili vsem članicam WAKO. Tako sem se moral odločiti na licu mesta ali bom nastopil v trdih ali v mehkih stilu z orožjem. Lahko pa bi nastopil v formah brez orožji! Ker nisem vedel koliko je kje prijavljenih sem se pač odločil za trdi stil oz. sai. Na koncu sem ugotovil, da v mehkih je bilo manj prijavljenih tekmovalcev in tudi enega, ki je posegel po medalji sem že letos premagal tako, da bi najverjetneje 99% imel medaljo vsaj za 3. mesto. To je bila seveda velika frustracija zame saj se zopet nihče ni boril zame, zakaj ne vem. 3 mesečno delo, 2x na dan treningi dve formi, nabava opreme in orožja, priprave vse je šlo v nič. Najhuje pa je bilo potem ko je v sredo 22.10. mr.Roy , eden od glavnih vodje tekmovanja klical ne "čekiranje" tekmovalce v formah in aerokicku. Polovica jih sploh še ni bilo na prizorišču, potem je rekel, da bodo forme in aerokick 90% že v četrtek in ne v petek ko so finalne borbe in kot se spodobi za forme saj je to velik spektakel za gledelce in tekmovalce in kot je bil predviden plan. Italijanski sodnik je pred mojim očmi naknadno prijavil svojega tekmovalca v mehkem stilu z orožjem, ker je videl ,da jih je malo in ta je na koncu osvojil 3.mesto!

...nosilci medalj v glasbenih formah z moje desne Massimiliano Castellacci Evropski prvak v hard style with weapon, Alberto Leonardi 3. mesto hard style with weapons + 3. mesto hard style open hand, z moje leve Filipo Fontana 3.mesto soft style with weapons, vsi Italija. Slednji se lahko smeje saj ga je njegov sodnik prijavil zadnji trenutek in je osvojil medaljo. Tudi jaz bi se in 99% bi lahko bilo ravno obratno. Ampak nimaš kej ...to je šport in sreča je včasih odločilna, če imaš pa dobre veze kot naprimer Italijani pa je še bolj pomebno.


Tudi jaz sem poskusil, da bi zamenjal pa me ni pustil. Nadalje sem takoj urgiral pri vodstvu naše reprezentance (ki jih ni bilo zdraven, zakaj zopet ne vem), saj naše punce, ki nastopajo v aerokickboxingu sploh še niso prispele in verjetno predvidevajo, da bo tekma v petek ko so finalni nastopi. Najbolj pa me je razjezilo, ko sem opazil, da je ukrajinska tekmovalka nastopila celo v štirih disciplinah! Dve v formah in dve v aerokickboxingu. Potem tudi ni logično ,da nastopa v disciplini "z in brez stepa". Lahko popolnoma isto sestavo dela samo steper doda. Svašta! Tukaj nekaj zelo zelo smrdi. O sojenju pa ne bom zgubljal besed ...razen, da je ruski trener bil tudi sodnik svojim tekmovalcem in jim je celo 9 nabijal, hrvaška sodnica, ki pa nima veliko skupnega z formami mi je dala najnižje oceno itd...škoda, da tudi mi nismo imeli sodnnika v formah, čeprav imamo nekaj kvalitetnih mednarodnih sodnikov z veliko izkušnjami. Na koncu že kot sem že prej povedal sem bil pri čekiranju peti po vrsti za nastop, na samem tekmovanju pa so me zopet klicali prvi in štartne liste oz .žreb, ki naj bi bil po pravilh bi morali opraviti v prisotnosti našega delegata. Zakaj ni bilo tako zopet ne vem. Žal moram tukaj podati kritiko tudi našemu vodstvu! Lahko bi imeli tudi medaljo in to prvo v zgodovini KBZS v formah z orožjem za člane. Potem so vsak dan sproti objavljali kdaj bodo forme in so jih dajali ob 09h zjutraj! Halo! Totalno neresno in nekorektno do vseh,ki se ukvarjamo s temi diciplinami. Na koncu sem se večkrat pogovarjal z glavnim sodnikom v glasbenih formah g.Bryan iz Anglije, ki me je pohavalil, da sem zelo napredoval, ter mi je obljubil, da ne bom več vedno prvi nastopil in me je celo povabil na Judgemnt day (Anglija open) in Irish Open (Irska), kjer lahko v formah nastopiš le z osebnim vabilom, kar je zame veliko priznanje z njegove strani.

...dvorana športno kongresnega centra v Varni, kjer se je odvijalo Evropsko prvenstvo v kickboxingu


...tri tatami borišča...za semi contact, glasbene forme in aerokickboxing...


...dva ringa za full contact...

...podobno smo imeli tudi mi v Postojni, ko smo organizirali državno prvenstvo v full in semi contactu, K-1 rules in glasbene forme. Dva tatamija 7x7 in enega za forme 9x9 in en ring. Tukaj sta bila pa dva.

Poleg mene je nastopila še mladinka Tina Koder iz PDK Zagorja in dosegla izjemen rezultat v glasbenih formah hard style open hand 5.mesto v članski kategoriji. Oba nastopa tako njen kot moj je velika spodbuda za nadaljne delo in dokaz ,da tudi v glasbenih formah, ki so velikokrat podcenjene kot kikcboxing diciplina lahko posežemo po najvišjih mestih in se kosamo z najboljšimi v Evropi in tudi v svetu.

Tina Koder (PDK Zagorje) glasbene forme trdi stil, 5.mesto...


Seveda, da to dosežemo se bo treba udeleževati čim več mednarodnih turnirjev in nabirat izkušnje na tekmah tako, da se take napake, ki sem jih zdaj naredil ne bi ponavljale. Te izkušnje ponavadi ločijo izvrstne tekmovalce od povprečnih in jaz si ne želim biti povprečen ampak izvrsten, ker verjamem v sebe in svoje znanje v borilnih veščinah kljub temu, da sem precej starejši od mnogih tekmovalcev ,verjetno tudi od nekaterih sodnikov.

Kljub vsem težavam, ki sem jih imel glede nastopa bi se rad zahvalil selektorju za zaupanje, ki mi ga je izkazal in celotni reprezentanci, ter vodstvu, ki so me podpirali in bodrili med nastopom. To mi pomeni veliko oz. največ saj le tako se človek lahko počuti sprejetega in samozavestnega, kar je zelo pomebno na takih tekmovanjih.

Evropsko prvenstvo v kickboxingu WAKO je bilo sicer od 21.-26.10.2008 v Bolgariji v mestu Varna (360.000 prebivalcev ,tretje mesto po velikosti), znanem letovišču ob črnem morju.

...Varna ponoči, občinska stavba še iz časov komunizma,socialzma...


...bazen 50m s skakalnico in za vateroplo, in poleg ,žal nisem posnel še en 50m za trening plavanja. Slovenija takega ne premore mimogrede.


...na vhodnih vratih menjalnic, butikov itd...niso napisi "prepovedan vstop psom" kot pri nas ampak...


...vojaški muzej na odprtem ob obali je izjemno zanimiv. Na sliki je neka vrsta podmornice iz leta 1912. Poleg tega so bili tam tudi helikopterji, hitri čolni in celo avioni, topovi velikega kalibra itd...



17 članska reprezentanca z spremstvom slektorja Vladimirja Sitarja in njegovega pomočnika Bojana Korošca, mednarodnega sodnika g.Šibile, ter predstavnikom KBZS in hkrati vodjo odprave Primoža Suknaiča je odpotovala že 20.10.2008 iz Slovenije. Pot je bila precej naporna cca 24 ur vožnje z avtobusom. Preko hrvaške do Beograda in naprej do Niša je bilo še kar Ok potem pa muke ježeve do Sofije in še cca 360km čez vso Bulagarijo do Varne. Še sreča, da smo imeli vsak po dva sedeža in smo se vsaj malo lahko raztegnili.

...postanek pri Nišu. Čevapčiči njami,njami he he...


Vindiš in Juvan...pa kaj je to? Kje so čevapi? To so sam neki svinjski detajli mat...!


Moram priznati, da smo vsi pričakovali bolj bedo in so nas Bolgari izjemno presenetili. Sam hotel, kjer je bivala reprezentaca in vsa organizacija je bila vrhunska. Vse je teklo po planu, urnik, prevozi, obveščanje, hrana itd...tako, da glede tega smo lahko res zelo zadovoljni. No vsaj jaz sem bil in v pogovoru z drugimi člani reprezentance večina.

Prihod v jutranjih urah pred hotelom Delfin ob sami črnomorski obali...


...pogled z balkona je bil prekrasen...


...terasa pred hotelom, kjer sem vsako jutro ob sončnem vzhodu delal tai chi chuan. Kot v filmu res...to ne moreš doživeti vsak dan zato sem izjemno užival...


V torek torej 21.10. smo v jutranjih urah prispeli in se namestili po dva v sobah, ki so bile zelo lepo urejene. Celo dvo nadstropne, z dvemi balkoni, dvemi wc-ji, kopalnico,TV, klima itd...brez pripomb res. Potem ko smo opravili registracijo, vaganje in finančne zadeve smo bili od 13h ko smo imeli hitri sestanek (večkart smo se tako dobili )prosti do večera. Jaz sem šel malo počivat, potem pa sem popoldne opravil trening in tai chi chuan. Od 19h do 21h je bila se mi zdi večerja, ki je bila zelo obilna in raznovrstna. Včasih so mi šli Turki na živce, ker so itak vsi skupaj hodili na večerje in jih je bilo veliko kot "turkov"...pa nekateri še tako zbirčni ,da si bil pol ure dober. Zvečer smo se ponovno dobili in je selektor z vodstvom razložil plan za naslednji dan. Kdo ima borbe, ob kateri uri in vse ostale informacije.

V sredo 22.10. zjutraj smo že imeli prve borbe. Prvi nas je razveselil David Nagode v full contactu in suvereno zmagal v kategoriji -84kg. Žal je imel popoldne že drugo borbo in je dobil popolnoma svežega tekmovalca. To bi morali spremeniti saj ni fer. Full je ipak full in bi morali tekmovalci imeti samo eno borbo na dan. Že si imel močan dvoboj in si prejel veliko udarcev v glavo je v drugi borbi malo potrebno, da si hitro najdeš na tleh v KO. Drugače sem siguren, da bi David če bi še to zmagal imel medaljo.

Full contact...I love...kaj bi dal ,da mi je spet 20 let...


...se nadaljuje...

28 oktober, 2008

Trening BBJ v Postojni v četrtek 30.10. ob 17.30h

Vse udeležence treningov brazilskega jiu juitsa z mojstrom Rodrigom obveščam, da bo naslednji trening v četrtek 30.10. ob 17.30 do 19h. Za naslednji mesec pa se bomo še dogovorili saj je trenutno premalo zanimanja, da bi pokrili stroške mojstra Rodriga. Vsi zainteresirani ste vabljeni, da se oglasite v do-ju Katana v Postojni ali pa pošljete e-mail na www.katanateamslo.gmail.com ali pokličete na 070 573 083.



15 oktober, 2008

Trening BJJ z mojstrom Rodrigom

Obveščam vse, ki vas zanima in vse tiste ,ki ste že bili na prvem treningu, da je trening BJJ z mojstrom Rodrigom v Katani jutri 16.10.in v petek 17.10 ob 17.30h do 19h, ker sem odsoten ves naslednji teden in bo Katana žal zaprta. Če imate kimone lahko tudi sabo prinesete.

09 oktober, 2008

Treningi BJJ (brazilskega jiu juitsa ) se začnejo danes ob 17.30 do 19h....

Danes ob 17.30 do 19h začnemo s prvim treningom brazilskega jiu juitsa ,ki ga bo vodil mojster Rodrigo iz Ria De Janeira.

Poleg tega so vabljeni vsi udeleženci po treningu ,da ostanejo še na prostih mma sparingih ( obvezna kompletna zaščitna oprema ), da sprobajo naučene tehnike BJJ v MMA borbi ali pa lahko še kako urco in pol ponavljajo tehnike, ter utrjujejo novo znanje. V Ljubljani so že začeli z treningi in prvi vtisi po pogovoru s Petrom Cakićem so odlični. Mojster Rodrigo je izredno sproščen, se rad tudi našali in se potrudi za vsakega posameznika, da mu do potankosti razloži vsak gib, gard, prijem itd...

...mojster Rodrigo vedno nasmejan...



...Peter,Sara,Rodrigo



Vsekakor v Sloveniji nimamo veliko možnosti imeti takega mojstra kontinuirano tri mesece in tisti, ki jih zanima BJJ je to enkratna priložnost, da se po zelo zmerni ceni (35€ na mesec) učijo pristnega BJJ od mojstra, ki ima 20 let izkušenj in je eden glavnih inštruktorjev Akxe BJJ šole iz Ria De Janeria in ima korenine Garcia šole BJJ. Zopet opažam, da je naša mantaliteta glede učenja borilnih veščin precej zadaj za ostalimi državami in zopet poslušam razne komentarje, da je pre drago, da je to brez veze, da se v treh mesecih ne moreš dosti naučit itd...Žal v Sloveniji še ne velja načelo, da je znanje veliko vredno sploh pa tako, ki ga pri nas ni. V tujini so taki treningi veliko veliko dražji in vedno zelo polni z udeležbami tudi priznanih borcev kot je naprimer bil seminar BJJ nedavno v Zagrebu. Tudi sam sem se že udeležil nekaj seminarjev priznanih mojstrov kot so Minotauro, Bram, Short, Vinicius itd... in je enodenevni seminar cca 5 ur treninga od 40 do 50 €, poleg tega pa je treba prišteti tudi potne stroške, če ni v Sloveniji itd...tako, da se mi zdi dejansko smešno, da se nekateri zopet jamrajao kako je to drago itd...zračunite si sami koliko je to na uro cca 8 ur na mesec (4-5) treningov pride manj kot 5€ na uro! Da ne govorim, da ti seminar ne pomaga ničesar ,če nimaš možnosti to znanje redno obnavljat,ponavljat in nadgrajevat, ter utrjevat.

Drugi problem pri nas je ,da so vsi pametni in vsi mojstri na jezikih ,potem pa ko pride nekaj takega ni ne duha ne sluha od teh! Potem pa ti nekdo prijav..." zakaj bi hodil sej se lahko iz video tapeov naučim!" ...jaz mu pa odgovorim..." toliko kot bi dal za kvalitetne DVD , se lahko učiš z pravim mojstrom in še pravilno po vrhu, da ne govorim, da so to "klobase", če nimaš kar precej predznanja v veščinah, ki so prikazane na DVD, da ne govorim, da potrebuješ sparing partnerja z enakim znanjem in na koncu še 5x več časa, da se naučiš, če se sploh. Take primerjave so mi res idiotske!


Nekaj o dosedanjih seminarjih, vtisih, stroških...

Seminar z Antoniom Rodrigom Nogueira, Jiu juitsu klub Zadar, 11.08.2007

Lanskega avgusta smo se udeležili seminarja v Zadru, ki ga je organiziral Jiu Juitsu Klub Zadar in vodil legenda Antonio Rodrigo Nogueira "Minotaurao" in je trajal od 13h do 17h se pravi 4 ure. Cena je bila 50€ plus stroški za bencin in hrano 50€. Štartali smo iz Postojne ob 07h in prišli točno 12.55 ,ker je bila precejšna gužva zaradi poletne sezone. Prisotnih je bilo cca 40 udeležencev od tega tudi nekaj znanih borcev kot so Goran Reljić, Augusto Frota itd...

skupinska fotka...


Frota, Reljić




Na začetku se je predstavil in povedal kaj bomo delali potem pa smo se razdelili v dve skupini z kimonami in brez. Delali smo takoimenovane naprednejše tehnike ali "finese", tako, da je bilo potrebno predznanje v BJJ ali vsaj tradicionalnem jiu juits.

predstavitev...


BJJ z kimonami ali gi-jem....



parterne tehnike, rešitve, zaključki...






stand up tehnike, take down tehnike ...


in na koncu skupne fotke in zahvala mojstrom...






pa ena fotka za vse tiste, ki mislijo,da je Minotauro velik...


Seminar je bil izredno kvalitetno voden in Minotauro ter njegov team so bili vsi po vrsti zelo prijazni, skromni, ter so pomagali vsakemu, ki jih je prosil med samo vadbo. Jaz sem nekajkrat delal z Froto, ki je moje kategorije. Do potankosti mi je razlagal vsak gib, zakaj tako, zakaj tako ne itd...res mislim, da so vsi bili navdušeni in tudi po seminarju je Minotauro bil na razpolago za kakšen pogovor in nasvet. Osebno lahko rečem, da take vrste seminarjev je za vsakega, ki se ukvarja z borilnimi veščinami neprecenljive vrednosti in se ne da merit z denarjem. Znanje je največja vrednota človeka...in ne denar.

se nadaljuje...


KATANA TEAM SLOVENIJA - light contact

URNIK TRENINGOV

KICKBOXING (light,full contact, K-1, Low Kick)
odrasli od 16 leta dalje: pon., sreda, petek od 19h do 20.30h

KICKBOXING (semi contact, glasbene forme)
otroci od 8 leta do 15 leta: torek, sreda, petek od 17.30 do 19h

MMA (Jeet Kune Do, Escrima-Kali, Brazilian Ju Juitsu)
odrasli od 16 leta: torek in četrtek od 20.30h do 22.00h

KOBUDO(Bo,Sai,Nunchacku,Kama,Tonfa, Koplje)
odrasli in otroci : torek in četrtek od 19.00h do 20.30h

KENDO in IAIDO ponedeljek in četrtek ob 17.30h do 19h

SOBOTA trening za vse od 10h do 14h in od 17h do 20h.

DOPOLDANSKI TRENINGI za vse vsak dan od 10.30 do 12h!

TAI CHI CHUAN ponedeljek, sreda, petek od 20.30h do 21.30h

CENE : veljajo za vsako posamezno disciplino enako za minimalno 4 treninge na teden lahko pa tudi več ali lahko kombinirate 2x kickboxing 2x mma ali 2x kickboxing 2x orožja itd...!

Vpisnina :20€ (enkratna, ob vpisu)
Članarina : otroci 40€ ,odrasli 50€
Individualni trening 10€/ura
Popusti: plačilo za tri mesece 5€/na mesec, plačilo za 6 mesecev 10€/na mesec popusta

KICK -START

KICK -START
Fundacija, ki jo je ustanovil legendarni Chuck Norris, ki se z borilnimi veščinami bori proti drogi, nasilju itd....

Building strong moral character in our youth trough martial arts

Building strong moral character in our youth trough martial arts
Zgraditi močan moralni karakter v naši mladini skozi borilne veščine

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation
TEAM = (T = resnica, E = spoštovanje, A = drža,odnos, M = motivacija )

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008