Katana Team Slovenija

Katana Team Slovenija
Katana Team Slovenija, Mešane borilne veščine, kickboxing, mma, BJJ,kobudo orožje, kendo in iado, Jeet Kune Do ....

DO-JO KATANA

DO-JO KATANA
Pod kolodvorom 8, 6230 Postojna

TVEGANJE ZA SVOBODO

Smejati se je tveganje, da bomo videti neumni. Jokati je tveganje, da bomo videti sentimentalni. Iskati pomoč je tveganje, da bomo pokazali svoj pravi jaz. Pokazati svoje sanje, ideje množici je tveganje, da jih bomo izgubili. Ljubiti je tveganje, da nam ljubezen ne bo vrnjena. Živeti je tveganje, da umeremo. Upati je tveganje, da bomo obupali. Poskusiti je tveganje, da nam ne bo uspelo. Tvegati moramo, saj je življenje največje tveganje, da ne tvegamo. Človek, ki ne tvega ne naredi nič, nima nič in ni nič. Lahko se izogne trpljenju in žalosti, ne more pa se učiti, čutiti, spremeniti, rasti, ljubiti...živeti. Vklenjen v prepričanja je suženj, brez svobode. SAMO ČLOVEK, KI TVEGA, JE SVOBODEN.

(neznan avtor)

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

29 januar, 2009

Mednarodni turnir v kikckboxingu "Golden Glove", Conegliano, Italija


Za začetek sezone v kikboksu, pod okriljem WAKO velja že tradicionalno tretje leto zapored, mednarodni turnir »Golden Glove« (Zlata rokavica), ki se je odvijal prejšni vikend 24. in 25.01.2009 v Italiji in sicer blizu Trevisa v mestecu Conegliano. Tekmuje se v disciplinah kot so semi in light contact, ter glasbene forme v vseh težnostnih in starostnih kategorijah. Letos je sodelovalo nekaj čez 1000 tekmovalcev iz 90 klubov in preko 20 držav, kar govori o izjemno močni komkurenci. Med nastopajočimi je bilo 2/3 tekmovalcev iz tujine in med 60 sodniki 20 tujcev, žal pa slovenskih sodnikov med njimi ni bilo, kar kaže na to, da bo treba na tem področju še marsikaj postoriti, saj nam primanjkuje kvalitetnih sodnikov tudi na domačih tekmah. Smo pa zato imeli kar nekaj tekmovalcev iz Slovenije in sicer iz 6 klubov, ki so pokazali, da so odlično pripravljeni že na samem začetku sezone in so posegli po najvišjih mestih. Nekateri med njimi so tudi slovenski reprezentanti, ki so lani osvajali medalje na svetovnem in evropskem prvenstvu in je zato selektor reprezentance lahko izjemno zadovoljen z pripravljenostjo le teh, glede na izjemno natrpan urnik turnirjev, ki jih letos čaka. V light contact do 57kg in do 63kg je naš reprezentant Gregor Debeljak, ki je po moji oceni eden najboljših kickboxerjev zadnjih nekaj let v Sloveniji, suvereno zamagal v obeh kategorijah in dokazal, da sodi v sam svetovni vrh. Poleg njega je potrdil tudi odlično formo naš nosilec srebrne medalje z EP na Portugalskem lani Edin Latić nad 94kg , ki je ravno tako osvojil 1.mesto. Prav tako pa se je izkazal Ranis Smajlović do 94kg, kjer se je v finalu boril z Mađarom, svetovnim prvakom v večih kategorijah in mu pariral popolnoma enakopravno, ter izgubil z minimalno razliko v točkah, ter potrdil, da medalje z EP niso naključje. Odličen rezultat sta dosegla tudi Dušan Lamut do 63kg in prav tako Andrej Škergat do 65kg , oba 2.mesto, ter Aleksander Docič z 3.mestom do 74kg, kateri je imel v pol finalu za nasprotnika ravno tako svetovnega prvaka, kar govori, da na to vrstnih tekmovanjih ni slabih tekmovalcev, temveč le najboljši in so to seveda idealne razmere za nabiranje izkušenj, ki kasneje pripomorejo doseganju tako izjemnih rezultatov. Škoda je, da se slovenski tekmovalci ne udeležujejo mednarodnih turnirjev še v večjem številu, še posebaj, če so v sosednjih državah, saj so stroški tako minimalni in bi eventuelno s pomočjo kakšnega spozorja ali države lahko imeli veliko več tekmovalcev, kar bi definitivno pomagalo dvigniti kavliteto tudi v slovenski reprezentanci, kakor tudi v posameznih klubih in s tem bi tudi pripomogli razvoju kikboksa pri nas.


...kickboxing light contact


PREDVIDENI TERMINI TEKEM ZA DRŽAVNO PRVENSTVO V KBZS ZA LETO 2009 (uradna potrditev, organizator in kraji bodo znani šele po skupščini KBZS, ki bo 31.01.2009)


1. Semi in light contact 07.03.2009
2. Semi in light contact 04.04.2009
3. Finale DP v semi contactu, low kicku in glasbenih formah ,ter 1.turnir v full contactu 16.05.2009
4. Finale DP v light contactu, K-1 rules in aerokickboxingu, ter full contactu 20.06.2009

...žal je letos manj tekem ,kar je posledica recesije in manj sredstev v KBZS s strani države, in nekatere discipline , kot so glasbene forme in aerokickboxing, v katerih smo lani lahko tekmovali na treh turnirjih, letos pa bo samo eden je zame enako katastrofi in povratku nazaj in definitvno to ni korak naprej, ter K-1 rules in low kick, ki sta že tradicionalno zapostavljeni ring disciplini. Kam vse to pelej res ne vem, a ko se ozrem sosedom imam občutek, da gremo nazaj sploh pa v low kicku, ki je na Hrvaškem,BIH in Srbiji v izjemnem vzponu tudi na državni ravni. Že samo en podatek, ti da veliko za mislit...letos bo proračun KBZS cca 100 000€ (reprezentanca, evropsko in svetovno prvenstvo, svetovni pokal in državno prvenstvo itd...), kar je enko kot porabi recimo eden reprezntant , recimo Tina Maze v smučanju za eno sezono???? Pa da ne bo pomote, seveda si Tina to tudi zasluži in sem jo samo dal za primerjavo...

0 komentarji:


KATANA TEAM SLOVENIJA - light contact

URNIK TRENINGOV

KICKBOXING (light,full contact, K-1, Low Kick)
odrasli od 16 leta dalje: pon., sreda, petek od 19h do 20.30h

KICKBOXING (semi contact, glasbene forme)
otroci od 8 leta do 15 leta: torek, sreda, petek od 17.30 do 19h

MMA (Jeet Kune Do, Escrima-Kali, Brazilian Ju Juitsu)
odrasli od 16 leta: torek in četrtek od 20.30h do 22.00h

KOBUDO(Bo,Sai,Nunchacku,Kama,Tonfa, Koplje)
odrasli in otroci : torek in četrtek od 19.00h do 20.30h

KENDO in IAIDO ponedeljek in četrtek ob 17.30h do 19h

SOBOTA trening za vse od 10h do 14h in od 17h do 20h.

DOPOLDANSKI TRENINGI za vse vsak dan od 10.30 do 12h!

TAI CHI CHUAN ponedeljek, sreda, petek od 20.30h do 21.30h

CENE : veljajo za vsako posamezno disciplino enako za minimalno 4 treninge na teden lahko pa tudi več ali lahko kombinirate 2x kickboxing 2x mma ali 2x kickboxing 2x orožja itd...!

Vpisnina :20€ (enkratna, ob vpisu)
Članarina : otroci 40€ ,odrasli 50€
Individualni trening 10€/ura
Popusti: plačilo za tri mesece 5€/na mesec, plačilo za 6 mesecev 10€/na mesec popusta

KICK -START

KICK -START
Fundacija, ki jo je ustanovil legendarni Chuck Norris, ki se z borilnimi veščinami bori proti drogi, nasilju itd....

Building strong moral character in our youth trough martial arts

Building strong moral character in our youth trough martial arts
Zgraditi močan moralni karakter v naši mladini skozi borilne veščine

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation
TEAM = (T = resnica, E = spoštovanje, A = drža,odnos, M = motivacija )

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008