Katana Team Slovenija

Katana Team Slovenija
Katana Team Slovenija, Mešane borilne veščine, kickboxing, mma, BJJ,kobudo orožje, kendo in iado, Jeet Kune Do ....

DO-JO KATANA

DO-JO KATANA
Pod kolodvorom 8, 6230 Postojna

TVEGANJE ZA SVOBODO

Smejati se je tveganje, da bomo videti neumni. Jokati je tveganje, da bomo videti sentimentalni. Iskati pomoč je tveganje, da bomo pokazali svoj pravi jaz. Pokazati svoje sanje, ideje množici je tveganje, da jih bomo izgubili. Ljubiti je tveganje, da nam ljubezen ne bo vrnjena. Živeti je tveganje, da umeremo. Upati je tveganje, da bomo obupali. Poskusiti je tveganje, da nam ne bo uspelo. Tvegati moramo, saj je življenje največje tveganje, da ne tvegamo. Človek, ki ne tvega ne naredi nič, nima nič in ni nič. Lahko se izogne trpljenju in žalosti, ne more pa se učiti, čutiti, spremeniti, rasti, ljubiti...živeti. Vklenjen v prepričanja je suženj, brez svobode. SAMO ČLOVEK, KI TVEGA, JE SVOBODEN.

(neznan avtor)

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

20 marec, 2009

JASMIN BEČIROVIĆ NA PRAGU JAPONSKEGA K-1

Milano 14.03.2009, dvorana PALASHARP, 10 000 gledalcev



V soboto sem si ogledal eno največjih prireditev borilnih veščin v tako imenovanih ring disciplinah (kikckboxing K-1, tajskem boksu in savate ) v tem delu Evrope pod imenom OKTAGON v organizaciji nizozemskega IT s SHOW TIME , ki vedno bolj prodira in osvaja tako publiko kot borce, še najbolj pomembno pa medije. Po besedah italijanskega promotorja g.Carla Di Blasia je to že 14. po vrsti turnir, kjer si bodo borci z zmago pridobili pravico nastopa v amsterdamski ARENI na K-1 Grand Prix letos meseca maja pred 20 000 gledalci in nato, če zmagajo še v legendarni Saitama dvorani decembra na japonskem v finalu K-1 World Max 2009 , kjer se je te šport tudi rodil. Seveda ti dve prireditvi ni potrebno posebaj predstavljati ljubiteljem K-1 kickboxinga saj si vsako leto lahko ogledamo borbe na Eurosportu, še manj pa kaj pomeni za borce, ki jim to uspe. Novost letošnjega Oktagona je bil direktni prenos v večih državah na Italia Uno preko Sky-a in seveda na Odeon TV italijanski televiziji, ki vsako sredo predvaja oddajo Kickboxing Mania. Poslastica večera 10 borb z priznanimi in manj priznanimi borci, ki smo jih videli je bila borba domačina Giorgia Petrosyana(24) z neverjetnim dosedanjim izkupičkom v 57 borbah kar 54 zmag (večina z KO) in le 2 remija in 1 poraz iz Nove Gorice in zmagovalca že dveh K-1 World Max-a 2005 in 2007 nizozemca Andya »The Destroyer« Souwera(27) , ki pa je že skoraj legenda z 130 borbami in 124 zmagami, ter 5 remiji in 1 porazom v kategoriji do 70kg. Na veselje domače publike je po treh rundah po tri minute v dodatni rudni na koncu zmagal Georgio Petrosyan v izjemno kvalteteni in razburljivi borbi, ki je bila polna nepričakovanih preobratov.



V Milanu nastopil tudi Jasmin Bečirović

Žal pa veliki »met«in preboj med najboljše ni uspel našemu najboljšemu, naj izkušenejšemu borcu do 95kg v K-1 Jasminu Bečiroviću(30) z 42 borbami in 37 zmagami in 5 porazi, ki se je pomeril z nizozemcem Wendellom Rochejem , ki ima 43 borb in 37 zmag, 5 remijev in 1 poraz. Kljub spodbujajanu 10 000 glave množice, ki ga je spodbujala in potrdila, da je Jasmin v Italiji izjemno cenjen in priljubljen saj trenira v Italijanskem klubu v Gorici Satori Team, pod vodstvom trenerja Alfija Romanuta (ki je trener tudi brata Petrosyan) ni uspel prepričati sodnike, ki so bili večinoma nizozemci. To je na koncu potrdila tudi publika, ki je očitno izvižgala in izkazala svoje nezadovoljstvo o rezultatu 3:0 za nizozemca. Po njegovih besedah po končani borbi pa je za to bilo več razlogov, tudi ta, da je nepričakovano bil poklican kot prvi nastopajoči na tem spektaklu, čeprav je kategorija do 95kg in so pred njim nastopli celo Savate in tajski boks borci, ki so bile le eksibicijske borbe itd...do tega, da je očitno prišlo tudi do nesoglasij med organizatorjem in g. De Blasijem , tik pred borbo glede pogodbe in spozorstva, kar je sigurno vplivalo na njegovo psihično pripravljenost pred samo borbo in kot je povedal sam » Žal nisem bil pravi...« Vsem pa je znano, da borci pred borbo morajao misliti le na borbo in so tovrstne zadeve nekorektne do njih. To je pa druga plat tega športa, kjer se vrti vse okrog denarja in dokler ne dosežeš ime in nimaš prave ekipe in podopore ponavadi trpijo ravno borci, ki se želijo uveljavljati in ogromno ulagajo in se odrekajo marsičemu, da bi uspeli. S tem problem se Jasmin sooča tudi doma v Sloveniji saj se mora voziti v Gorico na treninge in vsakodnevno tudi po 100 in več kilometrov. Tudi podatek, da se je pripravljal na hrvaškem v klubu Barun Trenk v Zagrebu govori o tem kakšne pogoje ima ta borec, ki v Sloveniji nima ne podpore ne sparing partnerja.



Kljub vsemu pa je Jasmin optimist in bo nadaljeval svojo pot zaradi ljubezni do borilnih veščin, ki jo goji od malih nog in bo že nastopil na revijalni tekmi v Poreču 26.04.2009, žal pa, ga že dolgo nismo videli na domačih tleh tudi na državnih prvenstvih v kickboxingu KBZS, kjer nima prave konkurence. Da ne govorimo o spektaklih, ki sem ga bil priča v Milanu, saj pri nas nimamo niti primerne dvorane za to še manj pa zanimanje medijev in sponzorjev, za ta šport, ki je v svetu nekje že presega popularnost boksa, nogometa, košarke itd...

Dosedanji uspehi Jasmina Bečirovića :

9x državni prvak v kickboxingu low kick in K-1
2004 Evropski prvak v tajskem boksu EMC (European Muay Thai Council)
2004 Svetovno prvenstvo v tajskem boksu 2.mesto WMF (World Muay Thai Federation)
2005 Svetovno prevenstvo v tajskem boksu 3.mesto WMF (World Muay Thai Federation)
2007 1. mesto K-1 Kombat Leaque
2008 1. mesto K-1 Bolazano
Večkrat proglašen za najsupešnejšega športnika občine Piran

0 komentarji:


KATANA TEAM SLOVENIJA - light contact

URNIK TRENINGOV

KICKBOXING (light,full contact, K-1, Low Kick)
odrasli od 16 leta dalje: pon., sreda, petek od 19h do 20.30h

KICKBOXING (semi contact, glasbene forme)
otroci od 8 leta do 15 leta: torek, sreda, petek od 17.30 do 19h

MMA (Jeet Kune Do, Escrima-Kali, Brazilian Ju Juitsu)
odrasli od 16 leta: torek in četrtek od 20.30h do 22.00h

KOBUDO(Bo,Sai,Nunchacku,Kama,Tonfa, Koplje)
odrasli in otroci : torek in četrtek od 19.00h do 20.30h

KENDO in IAIDO ponedeljek in četrtek ob 17.30h do 19h

SOBOTA trening za vse od 10h do 14h in od 17h do 20h.

DOPOLDANSKI TRENINGI za vse vsak dan od 10.30 do 12h!

TAI CHI CHUAN ponedeljek, sreda, petek od 20.30h do 21.30h

CENE : veljajo za vsako posamezno disciplino enako za minimalno 4 treninge na teden lahko pa tudi več ali lahko kombinirate 2x kickboxing 2x mma ali 2x kickboxing 2x orožja itd...!

Vpisnina :20€ (enkratna, ob vpisu)
Članarina : otroci 40€ ,odrasli 50€
Individualni trening 10€/ura
Popusti: plačilo za tri mesece 5€/na mesec, plačilo za 6 mesecev 10€/na mesec popusta

KICK -START

KICK -START
Fundacija, ki jo je ustanovil legendarni Chuck Norris, ki se z borilnimi veščinami bori proti drogi, nasilju itd....

Building strong moral character in our youth trough martial arts

Building strong moral character in our youth trough martial arts
Zgraditi močan moralni karakter v naši mladini skozi borilne veščine

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation
TEAM = (T = resnica, E = spoštovanje, A = drža,odnos, M = motivacija )

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008