Katana Team Slovenija

Katana Team Slovenija
Katana Team Slovenija, Mešane borilne veščine, kickboxing, mma, BJJ,kobudo orožje, kendo in iado, Jeet Kune Do ....

DO-JO KATANA

DO-JO KATANA
Pod kolodvorom 8, 6230 Postojna

TVEGANJE ZA SVOBODO

Smejati se je tveganje, da bomo videti neumni. Jokati je tveganje, da bomo videti sentimentalni. Iskati pomoč je tveganje, da bomo pokazali svoj pravi jaz. Pokazati svoje sanje, ideje množici je tveganje, da jih bomo izgubili. Ljubiti je tveganje, da nam ljubezen ne bo vrnjena. Živeti je tveganje, da umeremo. Upati je tveganje, da bomo obupali. Poskusiti je tveganje, da nam ne bo uspelo. Tvegati moramo, saj je življenje največje tveganje, da ne tvegamo. Človek, ki ne tvega ne naredi nič, nima nič in ni nič. Lahko se izogne trpljenju in žalosti, ne more pa se učiti, čutiti, spremeniti, rasti, ljubiti...živeti. Vklenjen v prepričanja je suženj, brez svobode. SAMO ČLOVEK, KI TVEGA, JE SVOBODEN.

(neznan avtor)

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

29 maj, 2009

Slovenski kickboxerji na višku sezone

Slovenski kikbokserji izjemno pripravljeni na višku sezone

Finale državnega prvenstva KBZS, 16.05.2009 Ptuj

Da sta maj in junij za slovenske kikbokserje višek sezone govori podatek, da je skoraj vsaki vikend kakšen turnir. Tako je bil zaključek sezone državnega prvenstva 16.05.2009 na Ptuju, kjer je bil finalni turnir v semi contactu in glasbenih formah. Udeležilo se ga je 12 klubov in 139 tekmovalcev, ki so se borili na dveh boriščih za turnirsko zmago in naslove državnih prvakov in s tem tudi možnost kandidature za slovensko reprezentanco in prihahajoči Svetovni pokal v Italiji v začetku junija , ter SP v Franciji konec novembra. V članski kategoriji v semi contactu je bil najuspešnejši domačin KBV Ptuj z 6 naslovi državnih prvakov, takoj za njimi z 5 naslovi pa tekmovalci iz Pon Do Kwana Zagorje. Ravno tako so najuspešnejši Zagorjani v disciplini glasbene forme trdi stil, v disciplini trdi in mehki stil z orožjem pa so najuspešnejši tekmovalci iz Katane Postojna. Na samem turnirju , ki je bil tretji po vrsti in zaključni , za skupni seštevek v državnem prvenstvu KBZS, so najboljšo pripravljenost pokazali favoriti v svojih kategorijah, ki so postali tudi državni prvaki.

Semi contact člani : do 63kg D.Lamut (Kit Izola), do 69kg in do 74kg K.Juvan (PDK Zagorje), do 79kg in do 84kg A.Kolednik (KBV Ptuj), do 89kg E.Zorn (Budokai NG), do 94 in nad 94kg I.Kalšek (PDK Zagorje). Semi contact članice : do 50 in do 55kg S.Kolednik (KBV Ptuj), do 60kg A.Korez (KBV Ptuj), do 65kg U.Motoh (PDK Zagorje), do 70kg M.Veteršek (PDK Izlake), nad 70kg N.Šibila (KBV Ptuj).
Glasbene forme : trdi stil članice T. Koder (PDK Zagorje), člani trdi in mehki stil z orožjem S.Majkić (Katana Postojna)


...Klemen Juvan levo v svojem značilnem gardu...


Adria Open 23.05.2009 Pula, Hrvaška

23.05.2009 v Puli je potekal že četrti mednarodni turnir Adria Open, kjer je tekmovalo 274 tekmovalcev in 22 klubov iz Hrvaške, BIH in Slovenije. Za Slovence je ta turnir tudi zelo primeren zaradi same bližine in tudi kot preverjanje pripravljenosti za prihajajoči Svetovni pokal WAKO 14. Best Fighter , ki bo 05.-07.06.2009 v Riminju , Italija , ki slovi med največje in naj kvalitetnejše turnirje na svetu. Nekateri izbranci naše reprezentančne vrste so bili tudi v Puli in posegli po najvišjih mestih, kar govori, da smo zelo dobro pripravljeni. Med slovenskimi klubi so nastopili Pon Do Kwan iz Zagorja, Kit Izola in Katana Postojna, ter osvojili skupno ( člani 11, ter kadeti in mladinci 19 ) kar 30 medalj, za kar so dobili tudi pohvale od organizatorja, ki je bil presenečen nad prikazanimi borbami in odlično kvaliteto, ter pripravljenostjo naših tekmovalcev. Med člani pa so v semi contactu medalje osvojili :1. mesto do 89kg P.Bračič (PDK Zagorje), 1.mesto do 69kg in 74kg K. Juvan (PDK Zagorje), 2.mesto do 69kg A. Čehič (Kit Izola), 1.mesto do 63kg D. Lamut (Kit Izola), 2.mesto do 63kg A. Škergat (Kit Izola), med članicami pa 2.mesto do 55kg T. Koder in 2.mesto do 65kg T. Krajnik (obe PDK Zagorje), v lightu contactu pa : 3.mesto do 69kg M. Dostanič (Katana Postojna), 1.mesto do 63kg D. Lamut (Kit Izola)


...tudi Katana Team Slovenija-Postojna uspešna v Puli, Mišo Dostanič 3.mesto light contact mladinci/člani od 16 leta naprej do 69kg






Svetovni pokal WAKO 22.-24.05. Szeged, Mađarska

Od 22.5. do 24.5. je v madžarskem mestu Szeged , blizu slovenske meje, potekal že 15. Svetovni pokal v kickboxingu WAKO v disciplinah semi- ligh- full- low-kick in K-1 style. Udeležila sta se ga reprezentanta Slovenije G.Stračanek in M.Muratovič kot člana matičnega kluba ŽŠD Maribor. O tem ,da je to zelo močan turnir govori podatek, da je sodelovalo 845 tekmovalcev iz 23 držav predvsem v ring disciplinah po katerih ta turnir tudi slovi. V disciplini Full contact, kategorija -67kg je Gregor dosegel zelo dobro tretje mesto. V kvalifikacijah je premagal Romuna S. Ionmeta, v četrtfinalu Madžara Z. Benedeta, v polfinalu pa žal moral priznati poraz proti Norvežanu C. Galvezu. M. Muratovič je v kategoriji -60 kg, Full contact moral priznati premoč Rusu D. Isaevu. Kljub temu pa zaradi ugodnega žreba osvojil tretje mesto. Na tekmovanju je bilo zelo dobra, svetovna konkurenca, predvsem v ring disciplinah, kjer so prevladovali tekmovalci, kot že v nekaj zadnjih letih, iz Rusije, Belorusije, Ukrajine, Norveške, Finske Madžarske, Srbije,.. Žal sta iz Slovenije nastopila samo dva tekmovalca, ampak oba pustila zelo dober vtis na tem močnem tekmovanju.


...Gregor Stračenek levo z Mađarom Benedetom


Kikboks turnir Radia HIT, 23.05.2009 Domžale

23.maja je Radio hit organiziral dan mladih v športnem parku v Domžalah in Radio hit turnir v kickboxingu. Na turnir kickboxinga so se odzvali Budokai društvo Nova Gorica , Nanbudo društvo Ljubljana, ter Klub borinih veščin Domžale in pokazali dobre in zanimive borbe predvsem v disciplini light contact. Na ta nič so širši javnosti in občinstvu predstavili kikboks kot rekreativni in tekmovalni, vrhunski šport, ki je primeren za vse, tako mlade kot starejše. Tovrstne prireditve so sigurno dobrodošle za razvoj in populizacijo kickboxinga, ki je pred vrati, da vstopi v eminentno druščino Olimpijskih športov. Sodelovali so tudi mednarodni sodnik g.Marjan Šibila iz Ptuja, selektor Slovenske kickboxing reprezentance g.Vadimir Sitar iz Ptuja, sodnik g.Tadej Vodopivec iz Nove Gorice, mednarodni sodnik g.Ivo Vodopivec iz Nove Gorice. Upamo, da bo ta turnir postal tradicionalen in, da ga bodo naslednje leto popestrili še drugi klubi in tekmovalc

15 maj, 2009

Prve priprave slovenske reprezentance v kickboxingu na Rogli

10 maj, 2009

Svetovni pokal WAKO low kick in K-1 Sarajevo



http://www.kickboxingworldcup.com/eng/index.html

Zelo mi je žal, da se nisem mogel udeležiti tega turnirja, ki sem ga imel v načrtu, tudi v planu tekmovanj za Katana Team Slovenija, a žal so nam nekateri dogotki in moja poškodba prekrižali načrte. Verjamem, da bo super in zelo na nivoju, glede na to kdo ga organizira in podpira. Resnično mi je žal in upam, da naslednje leto ne bo nobenih "izgovorov", da se ne bi udeležili tako dobrega turnirja vsaj z dvemi ali tremi tekmovalci. Upam, da se bo tudi pri nas kaj premaknilo na področju ring disciplin in bo tudi v Slovenji kmalu kakšen podoben turnir. Moja želja in cilji so, da bi nekaj podobnega organizirali konec leta v Postojni. Ravno kar pripravljamo porošnjo za sponzorstvo in čakamo sklep Občine Postojna o subvencijah za to leto (žal ponovno zamujajo že več kot en mesec,pa še za lani nismo prejeli vsega denarja), kjer smo v razpisu prijavili tudi ta turnir itd...Če mi uspe pri Primorju, lahko upamo tudi mi na denarni sklad za nagrade nekje 10 000€, kar bi bilo vrhunsko za naše razmere in vsaj 2000 gledalcev (dvorana šolskega centra lahko sprejem max. 1500) v dveh dneh. Do konca junija upam, da bo že vse jasno in potem bomo imeli še 5 mesecev za iskanje dodatnih sponzorjev in promocijo, kar mislim, da bo dovolj. Predvideni datum bo ali 12.-13.12 oz. 19.-20.12.2009 oziroma moram samo še dobiti potrdilo o točnem datumu Croatia Open, saj ne želim, da bi se nam termini sovpadali. Ja to bo velik zalogaj ampak upam, da nam bo pozitivna izkušnja pri organizaciji državnega prvenstva lani v full contactu in K-1, kjer smo bili zelo uspešni pomagala, da bomo zadevo izpeljali še bolj profesionalno in, da bodo na koncu vsi zadovoljni, tako tekmovalci, klubi, sodniki, kot gledalci. V Postojni sem prepričan, da imamo vse optimalne pogoje za to, od primerne lokacije in telovadnice, namestitve, dodatne turistične ponudbe, znanje, izkušnje, kader, voljo itd...poleg tega pa bi to nekaj pomenilo tudi za razvoj našega kluba, ter kickboxinga in samo Postojno, ko velik športni dogodek saj razen tradicionalnega Pokala Postojnske jame v karateju se nič ne dogaja na tem področju, pa tudi sigurno bi pripomogli sami promociji Postojne kot turistične destinacije, če bi se udležilo prvič nekje cca 500 tekmovalcev (in še najmanj enkrat toliko spremljevalcev) iz 10 do 15 držav itd...ja to so naše sanje, želje in cilji, da bi to postal potem tradicionalni turnir vsako leto pod imenom Slovenija Open, "Best of the best" Postojna.

08 maj, 2009

Mednarodni kamp borilnih veščin 23.05. v Kopru




Tale kamp borilnih veščin je sigurno zelo zanimiv za naš klub saj v Sloveniji redko kdaj pridejo mojstri Kobuda in Filipinske escrime ali kalija, tako, da resnično vsem priporočam udeležbo, poleg tega pa je cena seminarja skromna, tako, da si vsak lahko privošči. Kamp bo potekal tako, da bodo štirje veliki tatamiji, kjer se bodo različne skupine, glede na znanje in pasove zadrževali po eno uro in se učili od različnih mojstrov različne veščine.

07 maj, 2009

Moji začetki ukvarjanja z borilnimi veščinami


...mojster Ryozo Tsukada 7.dan, seminar 1984 v Domžalah

Glede na to, da pišem blog o borilnih veščinah in vodim tudi svoj klub, se mi zdi prav, da napišem nekaj tudi o meni in moji začetkih, seveda kolikor se bo spomnil saj je od tega minilo že 30 let. Že ko sem bi star 9 let so me začele privlačiti borilne veščine in sem začel prebirati revije in kupovati razne knjige. Seveda me je najbolj navdihnil pokojni Bruce Lee, kateri filmi so ravno v teh časih začeli prihajati k nam v kinematografe, ponavadi v Kino Šiška. Na začetku moram priznati me je bilo sram vpisati se v kakšen klub zato, ker so ljudje bili precej nestrpni do oseb, ki so se ukvarjali z borilnimi veščinami (pretepači, bosanci itd..) in jasno tudi pri puncah, katere so bile takarat na drugem mestu takoj za BV ha ha, karate ni bil najbolj priljubljen, zato sem začel trenirat z mojim prijateljem v kleti bloka, kjer smo imeli mladinsko sobo na Bratovževi ploščadi v Ljubljani, kjer sem preživel večino svoje mladosti. Tudi Grega je treniral na skrivaj , vendar še dan danes ne vem kje saj je bil izjemno skrivnosten a tudi izjemen borec, učitelj in prijatelj. Vem samo, da je treniral pri neki tuji organizaciji podpobno stvar kot je danes Krav Maga in ni rad govoril o tem, tudi kljub moji nenehni želji, da me odpelje tja me ni nikoli. No njegova mati je bila direktorica bližnjega doma ostarelih in sva velikokrat trenirala v njihovi mali telovadnici in tudi v naravi. Moram priznati, da me je Gregor ogromno naučil , tudi z orožji predvsem nuncahcku, bo, shuriken, nož itd... V tistem času sem redno treniral nogomet na Ježici in se ukvarjal tudi z drugimi športi precej uspešno saj sem za svojo starost bil kar precej razvit in zelo motorično sposoben. Za O.Š. Danilo Kumar sem nastopal v vseh športih z žogo in tekmoval na šolskih tekmovanjih v atletiki, ter mnogokrat bil državni šolski prvak v metu žogice, medicinke, kugle itd...ker mi je to zelo ležalo., seveda so temu pripomogle tudi BV. Bil sem tudi najboljši športnik 5.,6.,7. in 8. razreda in tudi celotne šole itd... No v 5. razredu sem se odločil, da se vseeno vpišem na karate, takrat sem imel 11 let. Vpisal sem se v Karate klub Forum, stil Sankukai pri mojstru Vladotu Pradižniku 5.dan,ker mi je ta bil najbolj všeč , tudi zato, ker so imeli v progarmu nuchacku in še na O.Š. Ladina v Wado Ryu saj sem želel trenirati vsak dan. Poleg tega pa so mi njihovi trenigi bili zelo všeč in sem se počutil kot, da sem nekje na Japosnkem, hočem reči precej tradiconalni način treninga. Ogledal pa sem si takrat vse šole, ki so obstajale v Ljubljani tudi pri Emoni (Shotokan Takashi) sem bil na trenigu, a se ni sem vpisal saj mi njihov urnik ni ustrezal, pa tudi sam stil mi ni bil preveč všeč. Tako sem imel v Forumu treninge pon., sreda in petek za Bežigradom v centru oz. O.Š.Ladina pa torek in četrtek. Ja ni kaj malo sem bil fanatičen tiste čase a to se mi je kasneje še kako obrestovalo.


...Karate klub Forum, skupina do zelenega pasu, jaz sem tisti z prekrižanimi rokami in gledam dol...

No ko sem začel trenirat sem bil čisto navdušen nad stilom Sankukai, ki bazira na krožnem gibanju, je precej bolj mehak in tudi za moje pojme takrat najbolj tudi uporaben v realni borbi, namreč jaz sem začel trenirat tudi zato, da se nučim borit in branit v slučaju, če me kdo napade oz., da sem borbeno usposobljen. Tako mimogrede v vsem svojem življenju sem svoje veščine uporabil le trikrat, ko ni bilo drugega izhoda in vedno se je končalo s precejej hudimi poškodbami nasprotnika, eden je bil celo tri dni v bolnici zaradi šivanja glave in pretresa možganov itd...a neštetokrat pa sem se izognil pretepom, tudi ,če sem v očeh drugih bil reva in ne vem kaj in sem se vzdržal. V očeh pravih oseb, duhovnih sem bil mojster in tudi sam sem bil ponosen na to saj menim, da resnični mojstri lahko tudi z besedami premagajo nasprotnika in ga odvrnejo napadu itd...Vedno se spomnim teh trenutkov in ni prijetno, če nekoga poškoduješ a žal, če res ni druge možnosti bom vedno pirpravljen braniti svoje življenje in mojstri lahko onesposobijo kogarkoli ne ,da bi ga preveč poškodovali. No takrat ko se je to zgodilo še nisem bil mojster, tudi danes se še ne smatram, ampak sem pa na poti. Kasneje o tem nisem več razmišljal in sem treniral iz ljubezni do borilnih veščin in njene filozofije, ter duhovnosti in ko sem postal dovolj samozavesten v svoje sposobnosti je to postal moj način življenja in pač enostavno veš, da če kdaj koli pride do česa takega si vedno pripravljen. Tudi ta samozavest me je dostikart rešila konfliktov saj se razni nasilneži kar hitro umaknejo ob samozavestni osebi, flegmatični, hladni, ki jim, da občutek, da z njim lahko opravi v parih sekundah. Vse to so me naučile borilne veščine, prepoznati nasilje, oblike nasilja in kako reagirati v različnih situacijah, kako preprečiti nasilje itd...ravno to je danšnja največja zmota večine javnosti, da so BV nasilne a je ravno obratno.


...na zgornjih sliki (jaz sem na levi strani) lahko vidite, položaj rok in bloki, da sem že takrat uporabljal tudi jeet kune do v borbah, ki sem se ga učil iz knjig...

Kmalu sem ugotovil, da je to to, in sem postal eden najboljši učencev, tekmovalcev, tehničarjev v moji generaciji itd...tudi zato, ker sem naravno gibčen in sem že dve leti treniral sam z Gregorjem, kar je cenil tudi moj učitelj in sem že z rumenim pasom postal demonstrator pri mojstru Slavkotu Šorotarju 3.dan. Tako sem imel tudi po dva treninga na dan in sem z kolesom iz Bežigrada šibal na drugi trening kot demonstrator v Šiško na O.Š. Zvonka Runka, poleg tega pa sem začel tudi že tekmovati in sem imel še posebaj treninge v borbeni skupini. Tako sem po enem letu moral opustiti treninge Wado Ryu stila, saj sem veliko treniral tudi sam doma z Gregorjem.

...Kiai in popolna koncentracija je bil sestavni del v moji borbah...ta nasprotnik ni niti dojel kaj se je zgodilo ko me je napadel, blok na njegovi roki in udarec v glavo...zadaj stoji mojster Pakiž in nekaj višjih pasov, ki opazujejo moje borbe z občudovanjem

Kot tekmovalec sem bil kar uspešen saj sem zmagal skoraj vse borbe v treh letih razen parih na začetku saj sem že z rumenim pasom prvič nastopil v absolutni kategoriji in dobil za nasprotnika mojstra Pakiža, ki je pometel z mano ( ko me je zadel z mea gerijem sem poletel v zrak saj je bil cca 20 kg težji) a sem mu vse eno zadal nekaj točk, kar je bil velik uspeh in presenečenje za vse, ter sem pritegnil pozornost vseh mojstrov, kasneje pa sem redko izgubil, edino kdaj pa kdaj zaradi poškodb.


...ena od mnogih moji uspešnih akcij, ki se je slabo končala za nasprotnika. Jaz sem na desni, umik in blok naprej diagonalno, ter napad in udarec v telo z roko, poglejte sodnikov izraz na prvi sliki se smehlja, ker ve kaj sledi in na drugi strahom spoštovanje...


...tudi tukaj se lepo vidi lepa akcija , umik in blok , ter napad...jaz sem na levi strani na spodnjih dveh slikah, na prvi pa na desni, kjer blokiram napad z roko...

V 8. razredu ko sem bil star 14 let me je moj profesor telesne vzgoje, kateri me je imel izjemno rad, Boris Hartman povabil na trening full contacta ali karateja z polnim kontaktom v Full contact klub Prule k mojstru Bosiu , kjer je bil kondicijski trener in rodila se je moja nova ljubezen. Takoj sem bil za saj me je karate že malce dogočasil, ker smo tekmovali le med klubi, a jaz sem se želel dokazovati v bolj realni borbi in bil sem zelo mlad in željan večjega uspeha. Tudi zato , ker se v karateju enostavno nisem mogel izrazit popolno oz. sem zmagoval z parimi forami nisem pa prikazal vsega kaj znam in kar lahko še pokažem. Full contact mi je pa to ponudil in tukaj sem lahko res izrazil popolnoma svoj karakter in kompletno svoje znanje, predvsem nožne udarce in čiščenja, ter kontre , kar so bile moje specialnosti itd...Danes mi je žal, da sem zapustil Sankukai saj sem vse pasove polagal v najkrajšem možnem času in z najvišjo možno oceno in sem bil tik pred mojstrskim nazivom. Bil bi eden redkih, ki je do njega prišel le v 5 letih treninga, če ne celo prvi v Sloveniji. No še vedno imam skrito željo enkrat to dokončat saj mi je Sankukai veliko dal in tudi ogromno pomagal pri razumevanju ostlih BV in izjemno cenim ta stil in mojega učitelja in sem ponosen, da sem bil učenec mojstra Paradižnika.


...mojster Vlado Pradižnik 5.dan mi je večkrat sodil finalne borbe in čestital za dosežke...



Tako sem začel trenirat v Full contact klubu Prule, v TVD Prule in takoj navdušil mojega novega trenerja že ko sem prvič v življenju delal na težki vreči in je samo pokal od mojih nožni udarcev, ter so vsi obstali na trenigu in samo gledali. Že po dveh tednih treninga sem se udeležil 1. turnirja v zgodovini kickboxinga za rang listo najboljših v Sloveniji leta 1984 in takoj osvojil 2.mesto. To so bili tudi začetki KBZS. V finalu sem izgubil od svetovnega prvaka do zelenga pasu Vidoviča iz Ptuja. Prišla sta me gledati tudi mojster Paradižnik in Šorotar v veliko telovadnico na TVD Tabor v Ljubljani. Še eno leto sem treniral oboje in potem sem se popolnoma posvetil kickboxingu in tako se je začela moja kickboxing kariera, za katero nekateri pravijo, da je bila kar uspešna, vendar jaz vem, da bi bila lahko še veliko bolj...a o tem mogoče kdaj drugič.





...kmalu sem v klubu prevzel tudi ogrevanje in vodil skupine od 30 do 40 članov na treningih


...kmalu sem spoznal tudi mojega kasnejšega trenerja, ki je prišel iz Shotokan karateja mojstra Murat Harija s katerim sva skupaj tekmovala na mnogih tekmovanjih





Potem so sledila moja najbolša leta in spoznal sem nekaj najboljših prijateljev in mojih so tekmovalcev s katerimi smo osvajali razne naslove in turnirje po Sloveniji in bivši SFRJ. Ta ekipa so bili mojster Murat Hari, Bojan Mašera, Zlatko Đukić, Drago Kovačič, Goran in Zoran Zdravković, Đole, Jozo, Mladen itd...


...yoko geri je bil moj najljubši udarec in lahko sem ga zadržal v višini svoje glave brez problema...danes pa malo težje ha ha...mala telovadnica na TVD Prule, kjer smo puščali znoj in kri. Vsak trening je bil parket prepojen z znojem...tatami ha hha samo na tekmovanjih smo ga videli pa še to na unih najboljših, drugače se je borilo tudi na parketu...

...se nadaljuje

03 maj, 2009

Seminar z mojstrom Valentinom Solinasom uspešen kljub skromni udeležbi


...tale lep filmček je naredil oče od Lukata, Toni Gregorn...

17.in 18.04. smo v Katani gostili mojstra Tae Kwon Do-ja in Karateja Valentina Solinasa(26) iz Italije. Mojster Valentino je znan po svoji izjemni fleksibilnosti nog in extremnih skoko, ter udarcev iz obrata tudi do 900 stopinj. Prvi dan smo začeli ob 10h do 12h in potem še popoldne od 15h do 18h. Najavljenih je bilo kar nekaj klubov a so žal odpovedali, tako, da je bila udeležba precej skromna glede na veščine, ki jih obvlada Valentino, saj v Sloveniji po moji oceni ni nikogar, ki bi imel tako stopnjo znanja kot jo ima on. No kakorkoli to ni oviralo mojstra Valentina, ki je res zelo profesionalen, sporščen in nasplošno izjemen človek, še manj pa udeležence seminarja, ki so prav vsi bili željni učenja novih veščin in so z navdušenjem opazovali Valentina pri izvajanju udarcev in skokv. Tako je bilo prvi dan 7 udeležencev tudi iz Pon Do Kwana iz Zagorja, ter Nanbudo kluba iz Ljubljane , ter seveda nekja članov Katane, drugi dan pa 8. Tako je bilo skupaj 12 udeležencev saj so nekateri zdržali oba dneva, nekateri pa so bili smo en dan. V jutranjme delu je Valentino predvsem spoznaval udeležence oz. njihovo znanje in njihov nivo razgibanosti zaradi nadaljnega vodenja oz . določitve stopnje zahtevnosti seminarja, ker je prvič pri nas. Prvi dve uri sta minili predvsem v razgibavanju, strechingu in določenim vajam moči za razvoj skupine mišic, ki so izjemno pomembne za izvedbo extremnih tehnik.


...skupinska slika z prvega dne...


...mojster Valentino svetuje, da se pložaji pri strechingu probajo zadrževati tudi do 5 minut in, da se delajo seveda postopoma, do maksimuma svoji sposobnosti...


...med streching vajami je najbolj pomembno dihanje in , da so mišice čim bolj sproščene, šele na koncu ko delamo maksimalno, napenjamo tudi mišice...


...vaje za utrjevanje trebušnih mišic, ki jih delamo z uporabo nog...

Proti koncu smo začeli delati nožne udarce in sicer več različnih udracev zaporedoma tudi do 8 naenkrat, ter nožne udarce iz skoka, kot predpriprava za popoldanski del kjer smo začeli delati udrace z skokom iz obrata za 360, 540, 720 in 900 stopinj.



...nožni udarci


...nožni udarci iz skoka...

No popoldne pa smo začeli z bolj zahtevnimi elementi kot so kolesa in stranska kolesa brez rok, ter udareci iz skoka z obratom za 360 stopinj ali tako imenovani tunder kick, ter recimo cheat 360, ki je podoben udarec le,da delamo skok iz obrata z obemi nogami istočasno in kolena držimo visoko zdvignjena in še nekatere druge.









Drugi dan smo najprej začeli na lahko saj je dvo dnevni seminar kar precej zahteven in vsi tisti, ki niso bili v dobri kondiciji so čutili posledice mišične utrujenosti, ter bolečine v nožnih mišicah in sklepih, ki so bili zelo obremenjeni. Zato smo se prvo lahkotno ogreli in naredili streching nato pa ponovili včerajšne vaje. Kasneje pa pa smo delali bolj gimnastične elemente kot so preval naprej v stojo, preval nazaj v stojo, tako imenovani levji skok, salto naprej in salto nazaj itd...


...Luka izvaja preval v stojo...


...skupinska slika drugega dne...

Za prvomajske praznike sva z mojo hčerko obiskala Valentina in najinega skupnega prijatelja Saleta v Udinah, kjer sva se okvirno zmenila, da ponovimo seminar že 13.06.2009, najverjetnje samo en dan, saj smo ugotovili, da je dvo dnevni seminar zaenkrat preveč naporen, dokler ne obvladamo določeno stopnjo tehnik in ne dosežemo primerno fizično kondicijo. Valentino je bil izjemno zadovoljen z seminarjem in je tudi pohvalil vse udeležence, ter bil prijetno presenečen predvsem z znanjem nožnih tehnik in lepo tehniko, ki jo imamo , kar je dobra baza za nadaljne delo in verjame, da lahko vsi napredujejo in dosežejo določen nivo, seveda z trdim delom, rednimi treningi in veliko volje.


KATANA TEAM SLOVENIJA - light contact

URNIK TRENINGOV

KICKBOXING (light,full contact, K-1, Low Kick)
odrasli od 16 leta dalje: pon., sreda, petek od 19h do 20.30h

KICKBOXING (semi contact, glasbene forme)
otroci od 8 leta do 15 leta: torek, sreda, petek od 17.30 do 19h

MMA (Jeet Kune Do, Escrima-Kali, Brazilian Ju Juitsu)
odrasli od 16 leta: torek in četrtek od 20.30h do 22.00h

KOBUDO(Bo,Sai,Nunchacku,Kama,Tonfa, Koplje)
odrasli in otroci : torek in četrtek od 19.00h do 20.30h

KENDO in IAIDO ponedeljek in četrtek ob 17.30h do 19h

SOBOTA trening za vse od 10h do 14h in od 17h do 20h.

DOPOLDANSKI TRENINGI za vse vsak dan od 10.30 do 12h!

TAI CHI CHUAN ponedeljek, sreda, petek od 20.30h do 21.30h

CENE : veljajo za vsako posamezno disciplino enako za minimalno 4 treninge na teden lahko pa tudi več ali lahko kombinirate 2x kickboxing 2x mma ali 2x kickboxing 2x orožja itd...!

Vpisnina :20€ (enkratna, ob vpisu)
Članarina : otroci 40€ ,odrasli 50€
Individualni trening 10€/ura
Popusti: plačilo za tri mesece 5€/na mesec, plačilo za 6 mesecev 10€/na mesec popusta

KICK -START

KICK -START
Fundacija, ki jo je ustanovil legendarni Chuck Norris, ki se z borilnimi veščinami bori proti drogi, nasilju itd....

Building strong moral character in our youth trough martial arts

Building strong moral character in our youth trough martial arts
Zgraditi močan moralni karakter v naši mladini skozi borilne veščine

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation
TEAM = (T = resnica, E = spoštovanje, A = drža,odnos, M = motivacija )

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008