Katana Team Slovenija

Katana Team Slovenija
Katana Team Slovenija, Mešane borilne veščine, kickboxing, mma, BJJ,kobudo orožje, kendo in iado, Jeet Kune Do ....

DO-JO KATANA

DO-JO KATANA
Pod kolodvorom 8, 6230 Postojna

TVEGANJE ZA SVOBODO

Smejati se je tveganje, da bomo videti neumni. Jokati je tveganje, da bomo videti sentimentalni. Iskati pomoč je tveganje, da bomo pokazali svoj pravi jaz. Pokazati svoje sanje, ideje množici je tveganje, da jih bomo izgubili. Ljubiti je tveganje, da nam ljubezen ne bo vrnjena. Živeti je tveganje, da umeremo. Upati je tveganje, da bomo obupali. Poskusiti je tveganje, da nam ne bo uspelo. Tvegati moramo, saj je življenje največje tveganje, da ne tvegamo. Človek, ki ne tvega ne naredi nič, nima nič in ni nič. Lahko se izogne trpljenju in žalosti, ne more pa se učiti, čutiti, spremeniti, rasti, ljubiti...živeti. Vklenjen v prepričanja je suženj, brez svobode. SAMO ČLOVEK, KI TVEGA, JE SVOBODEN.

(neznan avtor)

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

15 april, 2010

BIHAĆ OPEN 2010 mednarodni turnir v kickboxingu

BIHAĆ OPEN 10.04.2010 339 tekmovalcev, 44 klubov, 7 držav







KATANA TEAM SLOVENIJA iz Postojne so osvojil 11 medalj v semi in light contactu, ter gasbenih formah, kar je letos najuspešnejši turnir poleg Golden Glova ki smo se ga udeležili 23. in 24.01. v Coneglianu Italija in državnega prvenstva v Ormožu 13.03.2010


Robert Brožič in Malden Peković

Kljub vsem težavam, ki jih imamo premalo resnih tekmovalcev, premlo sredstev od občine oz. še nič do danes a da o sponzorjih ne zgubljam niti besed se kljub temu nekako borimo in dajemo res vse od sebe, da pokažemo,da smo res dolična ekipa, prespektivana , talentirana in imamo tudi kar nekaj reprezentantov in tudi novih kandidatov za reprezentanco.


Katana Team Slovenija-Postojna


Mladen Petković 1.mesto light contact do 89kg (1.runda proti F.Trbonja BIH)


Mladen Petković 1.mesto light contact do 89kg (2.runda proti F.Trbonja BIH)

08 april, 2010

BRAZILSKI JIU JUITSU PONOVNO V POSTOJNI !



Od marca 2010 smo ponovno začeli z skupino, ki bo redno trenirala Brazilski jiu juitsu tokrat pod vodstvom mladega prespektivnega mojstra Carlosa Maie, ki prihaja iz Brazilije oz. Ria De Janeira (http://www.graciebarra.si/). Njegove korenine potekajo iz ene najbolj prznanih šol brazilskega jiu juitsa v svetu pod imenom Gracie Barra in bo poskušal ustanoviti šolo v Sloveniji z namenom bolj popularizirati BJJ pri nas.



Zenkrat potekajo treningi pod njegovim vodstvom v Ljubljani (http://www.ultimmate.si/), Kranju in Brežicah (KTB Brežice, Rožle Jazbinšek). Kot se starejši člani spomnite smo že enkrat poskusili na ta način z mojstrom Rodrigom Caravlhom a žal je bilo premalo interesentov, da bi zadevo izpeljali in se nam ni finančno nikakor izšlo. Tokrat je minimalna zahteva vsaj 8 učencev oz 56€ na trening ali 7€ po osebi poleg prevoza, ki mu ga mora tudi klub pokriti. Upam, da nam bo tokrat uspelo saj menim, da je to izjemna prilika, da se učimo direktno od takega mjostra in potem naučeno znanje sprobamo v mma oz. prosti borbi.





Zaenkrat bodo treningi vsak ČETRTEK OD 17.30 DO 19h in ob TORKIH OB 19h bomo ponavljali naučene tehnike brez njega. Cilj nam pa je ,da bo skupina čim večja in ,da bomo imeli vsaj 2x tedensko treninge z njim. Kasneje tudi uradna polaganja za pasove in tekmovanja za vse tiste bolj zagrete. Zato prosim, da povabite čim več prijateljev in oseb, ki bi jih zanimal trening brazilskega jiu juitsa. V bodoče bom tudi objavljal vtise iz treningov in tudi kakšne posamezne tehnike , ter video posnetke.



Jaz sem se začel bolj resno ukvarjati z BJJ leta 2007 ko sem se prvič učil od enega najbolj znanih mma borcev in mojstra BJJ Antonio Rodrigo Noguiera ali bolj znan kot Minotauro v Zadru na njegovem 4 urnem seminarju, ki sem se ga udeležil z mojim prijateljem Zlatkom Djukićem (MMA Ljubljana).
Šele takrat sem prvič bolj od blizu spoznal lepoto in uporabnost BJJ pred tem sem le poskušal naučit nakaj iz posnetkov in od drugih borcev na treningih itd...ampak to ni blo to. Zaradi tega že nekaj časa poskušam dobiti nekoga v Postojno, da bi imeli redne treninge. No sedaj ga imamo ampak ponavadi je potem problem nabrati dovolj ljudi za trening. Vsi govorijo kaj manjka v Postojni potem pa ko pripelješ nekaj zares kvalitetnega in novega pa ni folka. Tega res nikoli ne bom razumel.

Potem smo marca 2008 organizirali 5 uni seminar v Katani z Marcusom Vinciusom, ki ga je pripeljal tudi moj dober prijatelj Petar Nikolić iz Ljubljane in je bilo enkratno. Tip kar ni nehal in po 5 urah je še želel nadaljevati z seminarjem. Ne moreš verjeti koliko energije imajo ti ljudje. No razumljivo je tudi zato, ker jim je to življenje mislim BJJ in oni tega ne jemljejo kot delo ali obremenitev teveč vsakič uživajo ob tem kar počnejo.


In lani oktobra 2009 smo gostili en mesec mojstra Rodriga Montenegra Caravlha 1x na teden pa smo potem zadevo opustili zaradi premajhnega zanimanja



Zlata medalja v BBJ za Slovenijo Carlos Maia, Portugal januar 2010


KATANA TEAM SLOVENIJA - light contact

URNIK TRENINGOV

KICKBOXING (light,full contact, K-1, Low Kick)
odrasli od 16 leta dalje: pon., sreda, petek od 19h do 20.30h

KICKBOXING (semi contact, glasbene forme)
otroci od 8 leta do 15 leta: torek, sreda, petek od 17.30 do 19h

MMA (Jeet Kune Do, Escrima-Kali, Brazilian Ju Juitsu)
odrasli od 16 leta: torek in četrtek od 20.30h do 22.00h

KOBUDO(Bo,Sai,Nunchacku,Kama,Tonfa, Koplje)
odrasli in otroci : torek in četrtek od 19.00h do 20.30h

KENDO in IAIDO ponedeljek in četrtek ob 17.30h do 19h

SOBOTA trening za vse od 10h do 14h in od 17h do 20h.

DOPOLDANSKI TRENINGI za vse vsak dan od 10.30 do 12h!

TAI CHI CHUAN ponedeljek, sreda, petek od 20.30h do 21.30h

CENE : veljajo za vsako posamezno disciplino enako za minimalno 4 treninge na teden lahko pa tudi več ali lahko kombinirate 2x kickboxing 2x mma ali 2x kickboxing 2x orožja itd...!

Vpisnina :20€ (enkratna, ob vpisu)
Članarina : otroci 40€ ,odrasli 50€
Individualni trening 10€/ura
Popusti: plačilo za tri mesece 5€/na mesec, plačilo za 6 mesecev 10€/na mesec popusta

KICK -START

KICK -START
Fundacija, ki jo je ustanovil legendarni Chuck Norris, ki se z borilnimi veščinami bori proti drogi, nasilju itd....

Building strong moral character in our youth trough martial arts

Building strong moral character in our youth trough martial arts
Zgraditi močan moralni karakter v naši mladini skozi borilne veščine

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation
TEAM = (T = resnica, E = spoštovanje, A = drža,odnos, M = motivacija )

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008