Katana Team Slovenija

Katana Team Slovenija
Katana Team Slovenija, Mešane borilne veščine, kickboxing, mma, BJJ,kobudo orožje, kendo in iado, Jeet Kune Do ....

DO-JO KATANA

DO-JO KATANA
Pod kolodvorom 8, 6230 Postojna

Zemljevid do KATANE

TVEGANJE ZA SVOBODO

Smejati se je tveganje, da bomo videti neumni. Jokati je tveganje, da bomo videti sentimentalni. Iskati pomoč je tveganje, da bomo pokazali svoj pravi jaz. Pokazati svoje sanje, ideje množici je tveganje, da jih bomo izgubili. Ljubiti je tveganje, da nam ljubezen ne bo vrnjena. Živeti je tveganje, da umeremo. Upati je tveganje, da bomo obupali. Poskusiti je tveganje, da nam ne bo uspelo. Tvegati moramo, saj je življenje največje tveganje, da ne tvegamo. Človek, ki ne tvega ne naredi nič, nima nič in ni nič. Lahko se izogne trpljenju in žalosti, ne more pa se učiti, čutiti, spremeniti, rasti, ljubiti...živeti. Vklenjen v prepričanja je suženj, brez svobode. SAMO ČLOVEK, KI TVEGA, JE SVOBODEN.

(neznan avtor)

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

29 avgust, 2008

Tai chi chuan 24 form Yang style (kratka varianta)Tai chi chuan 24 form Yang style je ena od najbolj popularnih form na svetu. Na zgornjem videu izvajam skrajšano verzijo, ki traja cca 5 min. To je ponavadi odvisno od posameznega izvajalca oziroma eni jo delajo hitreje eni počasnje vednar velja splošno načelo, da skrajšana oblika traja cca 4- 5 minut. Daljša verzija pa tudi do 15- 20 minut. Forma vsebuje 24 figur ,kateri imajo vsaka svoj ime kot recimo "česanje konjske grive", "brisanje kolena", "prijemanje ptičjega repa" itd...Ponavadi se jo učimo po sekcijah tako da se v sekciji združi več figur za lažje učenje in razumevanje.Najprej pa se učimo pravilne hoje in posameznih figur, ter na koncu se posvetimo še pravilnemu dihanju. Seveda moje izvedba še ni dokončna in še veliko jo lahko izpopolnim in moram se naučit tudi pravilno postavit kamero saj me je pri eni figuri malo odrezalo ha ha ha...Glasba pa je Oliver Shanti and friends, Circles of Life.

Forma, kata, gibalni program...

Forma je poljudno, zavestno oblikovana skupina določenih gibov, ki si sledijo po točno določenem, urejenem zaporedju in v točno določenih smereh. Večina borilnih veščin ima tako imenovane kate ali forme in so sestavni del treningov. V formi ni odvečnih gibov temveč le gibi, ki posnemajo boj ponavadi z večimi nasprotniki. Vse gibe lahko pokažemo tudi z nasprotnikom ali partnerjem ,kar se imenuje aplikacija forme.

Wudang sword form


Gib, gibalna naloga...

Večina gibov je ponavadi sestavljena iz treh faz: pripravljalna,glavna in zaključna. V začetni ali pripravljalni fazi poteka gib ponavadi v nasprotni smeri kot glavni gib. Najboljši pirmer je zamah pri metu kamna recimo. V glavni fazi je gibanje v dinamičnem ravnotežju kot recimo let kamna. Ko gib preide v zaključno fazo pa imenujemo statično ravnotežje ali recimo zadetek kamna v cilj.

Figura...

Figura je skupina med seboj poljudno število povezanih gibov. V Tai chi chuan-u je značilno, da je figura znotraj enega koraka v katerokoli smer.

Sekcija, del forme...

Sekcija je zaporedje več figur povezanih v zaključeno celoto. Formo se deli ponavadi na sekcije zaradi lažjega učenja.

vir : literatura Pekinška forma Tone AnčnikV mesecu septembru bomo začeli z organizirano vadbo Tai chi chuan-a v Društvu borilnih in duhovnih veščin Katana, na Volaričevi 5c, v Postojni. Vadba bo potekala več krat tedensko oziroma imeli boste vsaj 5 terminov (možnost tudi v dopoldanskem času, ki je po mojem najprimernejši)in med vikendi tudi. Učili se bomo seveda 24 form Yang styla, potem naučili se boste 8 ogrevalnih vaj, 8 chi gung vaj (dihalno raztegovalne), 4 osnovne qi gong (dihalne vaje) in tako imenovani "pushing hands" (potiskanje rok). Vadba bo trajala največ do 90 minut in po vadbi lahko v sproščenem vzdušju in lepem ambientu spijete tudi čaj. Seveda, ker je tai chi borilna veščina se bomo učili tudi njen borbeni aspekt v obliki aplikacij in tudi yang sword 32 form za zahtevnejše oz. naprednejše učence. Poleg vsega naštetega se bomo udeleževali tudi raznih seminarjev, ki jih bomo organizirali v našem do-ju in tudi drugod. Potrudili se bomo tudi, da bomo vadili kdaj v naravi, ki je najprimernejše okolje za vadbo tai chi-ja, kjer lahko črpamo energijo tudi iz narave, kar je zelo sproščujoče. V društvu boste lahko dobili tudi določeno literaturo, video posnetke in glasbo za čim boljše razumevanje in hitrejše učenje te prekrasne veščine.32 sword form Yang style


Vsi tisti, ki vas zanima vadba Tai chi chuan-a ali kakršnekoli informacije me lahko kontaktirate na e-mail katana@studioproteus.si ali pokličete na 070 573 083. Vadba je primerna za vse starosti tako za mlade še posebaj pa za starejše ljudi.VABLJENI!


0 komentarji:

KATANA TEAM SLOVENIJA - light contact

URNIK TRENINGOV

KICKBOXING (light,full contact, K-1, Low Kick)
odrasli od 16 leta dalje: pon., sreda, petek od 19h do 20.30h

KICKBOXING (semi contact, glasbene forme)
otroci od 8 leta do 15 leta: torek, sreda, petek od 17.30 do 19h

MMA (Jeet Kune Do, Escrima-Kali, Brazilian Ju Juitsu)
odrasli od 16 leta: torek in četrtek od 20.30h do 22.00h

KOBUDO(Bo,Sai,Nunchacku,Kama,Tonfa, Koplje)
odrasli in otroci : torek in četrtek od 19.00h do 20.30h

KENDO in IAIDO ponedeljek in četrtek ob 17.30h do 19h

SOBOTA trening za vse od 10h do 14h in od 17h do 20h.

DOPOLDANSKI TRENINGI za vse vsak dan od 10.30 do 12h!

TAI CHI CHUAN ponedeljek, sreda, petek od 20.30h do 21.30h

CENE : veljajo za vsako posamezno disciplino enako za minimalno 4 treninge na teden lahko pa tudi več ali lahko kombinirate 2x kickboxing 2x mma ali 2x kickboxing 2x orožja itd...!

Vpisnina :20€ (enkratna, ob vpisu)
Članarina : otroci 40€ ,odrasli 50€
Individualni trening 10€/ura
Popusti: plačilo za tri mesece 5€/na mesec, plačilo za 6 mesecev 10€/na mesec popusta

KICK -START

KICK -START
Fundacija, ki jo je ustanovil legendarni Chuck Norris, ki se z borilnimi veščinami bori proti drogi, nasilju itd....

Building strong moral character in our youth trough martial arts

Building strong moral character in our youth trough martial arts
Zgraditi močan moralni karakter v naši mladini skozi borilne veščine

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation
TEAM = (T = resnica, E = spoštovanje, A = drža,odnos, M = motivacija )

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008