Katana Team Slovenija

Katana Team Slovenija
Katana Team Slovenija, Mešane borilne veščine, kickboxing, mma, BJJ,kobudo orožje, kendo in iado, Jeet Kune Do ....

DO-JO KATANA

DO-JO KATANA
Pod kolodvorom 8, 6230 Postojna

Zemljevid do KATANE

TVEGANJE ZA SVOBODO

Smejati se je tveganje, da bomo videti neumni. Jokati je tveganje, da bomo videti sentimentalni. Iskati pomoč je tveganje, da bomo pokazali svoj pravi jaz. Pokazati svoje sanje, ideje množici je tveganje, da jih bomo izgubili. Ljubiti je tveganje, da nam ljubezen ne bo vrnjena. Živeti je tveganje, da umeremo. Upati je tveganje, da bomo obupali. Poskusiti je tveganje, da nam ne bo uspelo. Tvegati moramo, saj je življenje največje tveganje, da ne tvegamo. Človek, ki ne tvega ne naredi nič, nima nič in ni nič. Lahko se izogne trpljenju in žalosti, ne more pa se učiti, čutiti, spremeniti, rasti, ljubiti...živeti. Vklenjen v prepričanja je suženj, brez svobode. SAMO ČLOVEK, KI TVEGA, JE SVOBODEN.

(neznan avtor)

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

09 oktober, 2008

Treningi BJJ (brazilskega jiu juitsa ) se začnejo danes ob 17.30 do 19h....

Danes ob 17.30 do 19h začnemo s prvim treningom brazilskega jiu juitsa ,ki ga bo vodil mojster Rodrigo iz Ria De Janeira.

Poleg tega so vabljeni vsi udeleženci po treningu ,da ostanejo še na prostih mma sparingih ( obvezna kompletna zaščitna oprema ), da sprobajo naučene tehnike BJJ v MMA borbi ali pa lahko še kako urco in pol ponavljajo tehnike, ter utrjujejo novo znanje. V Ljubljani so že začeli z treningi in prvi vtisi po pogovoru s Petrom Cakićem so odlični. Mojster Rodrigo je izredno sproščen, se rad tudi našali in se potrudi za vsakega posameznika, da mu do potankosti razloži vsak gib, gard, prijem itd...

...mojster Rodrigo vedno nasmejan...



...Peter,Sara,Rodrigo



Vsekakor v Sloveniji nimamo veliko možnosti imeti takega mojstra kontinuirano tri mesece in tisti, ki jih zanima BJJ je to enkratna priložnost, da se po zelo zmerni ceni (35€ na mesec) učijo pristnega BJJ od mojstra, ki ima 20 let izkušenj in je eden glavnih inštruktorjev Akxe BJJ šole iz Ria De Janeria in ima korenine Garcia šole BJJ. Zopet opažam, da je naša mantaliteta glede učenja borilnih veščin precej zadaj za ostalimi državami in zopet poslušam razne komentarje, da je pre drago, da je to brez veze, da se v treh mesecih ne moreš dosti naučit itd...Žal v Sloveniji še ne velja načelo, da je znanje veliko vredno sploh pa tako, ki ga pri nas ni. V tujini so taki treningi veliko veliko dražji in vedno zelo polni z udeležbami tudi priznanih borcev kot je naprimer bil seminar BJJ nedavno v Zagrebu. Tudi sam sem se že udeležil nekaj seminarjev priznanih mojstrov kot so Minotauro, Bram, Short, Vinicius itd... in je enodenevni seminar cca 5 ur treninga od 40 do 50 €, poleg tega pa je treba prišteti tudi potne stroške, če ni v Sloveniji itd...tako, da se mi zdi dejansko smešno, da se nekateri zopet jamrajao kako je to drago itd...zračunite si sami koliko je to na uro cca 8 ur na mesec (4-5) treningov pride manj kot 5€ na uro! Da ne govorim, da ti seminar ne pomaga ničesar ,če nimaš možnosti to znanje redno obnavljat,ponavljat in nadgrajevat, ter utrjevat.

Drugi problem pri nas je ,da so vsi pametni in vsi mojstri na jezikih ,potem pa ko pride nekaj takega ni ne duha ne sluha od teh! Potem pa ti nekdo prijav..." zakaj bi hodil sej se lahko iz video tapeov naučim!" ...jaz mu pa odgovorim..." toliko kot bi dal za kvalitetne DVD , se lahko učiš z pravim mojstrom in še pravilno po vrhu, da ne govorim, da so to "klobase", če nimaš kar precej predznanja v veščinah, ki so prikazane na DVD, da ne govorim, da potrebuješ sparing partnerja z enakim znanjem in na koncu še 5x več časa, da se naučiš, če se sploh. Take primerjave so mi res idiotske!


Nekaj o dosedanjih seminarjih, vtisih, stroških...

Seminar z Antoniom Rodrigom Nogueira, Jiu juitsu klub Zadar, 11.08.2007

Lanskega avgusta smo se udeležili seminarja v Zadru, ki ga je organiziral Jiu Juitsu Klub Zadar in vodil legenda Antonio Rodrigo Nogueira "Minotaurao" in je trajal od 13h do 17h se pravi 4 ure. Cena je bila 50€ plus stroški za bencin in hrano 50€. Štartali smo iz Postojne ob 07h in prišli točno 12.55 ,ker je bila precejšna gužva zaradi poletne sezone. Prisotnih je bilo cca 40 udeležencev od tega tudi nekaj znanih borcev kot so Goran Reljić, Augusto Frota itd...

skupinska fotka...


Frota, Reljić




Na začetku se je predstavil in povedal kaj bomo delali potem pa smo se razdelili v dve skupini z kimonami in brez. Delali smo takoimenovane naprednejše tehnike ali "finese", tako, da je bilo potrebno predznanje v BJJ ali vsaj tradicionalnem jiu juits.

predstavitev...


BJJ z kimonami ali gi-jem....



parterne tehnike, rešitve, zaključki...






stand up tehnike, take down tehnike ...


in na koncu skupne fotke in zahvala mojstrom...






pa ena fotka za vse tiste, ki mislijo,da je Minotauro velik...


Seminar je bil izredno kvalitetno voden in Minotauro ter njegov team so bili vsi po vrsti zelo prijazni, skromni, ter so pomagali vsakemu, ki jih je prosil med samo vadbo. Jaz sem nekajkrat delal z Froto, ki je moje kategorije. Do potankosti mi je razlagal vsak gib, zakaj tako, zakaj tako ne itd...res mislim, da so vsi bili navdušeni in tudi po seminarju je Minotauro bil na razpolago za kakšen pogovor in nasvet. Osebno lahko rečem, da take vrste seminarjev je za vsakega, ki se ukvarja z borilnimi veščinami neprecenljive vrednosti in se ne da merit z denarjem. Znanje je največja vrednota človeka...in ne denar.

se nadaljuje...

0 komentarji:

KATANA TEAM SLOVENIJA - light contact

URNIK TRENINGOV

KICKBOXING (light,full contact, K-1, Low Kick)
odrasli od 16 leta dalje: pon., sreda, petek od 19h do 20.30h

KICKBOXING (semi contact, glasbene forme)
otroci od 8 leta do 15 leta: torek, sreda, petek od 17.30 do 19h

MMA (Jeet Kune Do, Escrima-Kali, Brazilian Ju Juitsu)
odrasli od 16 leta: torek in četrtek od 20.30h do 22.00h

KOBUDO(Bo,Sai,Nunchacku,Kama,Tonfa, Koplje)
odrasli in otroci : torek in četrtek od 19.00h do 20.30h

KENDO in IAIDO ponedeljek in četrtek ob 17.30h do 19h

SOBOTA trening za vse od 10h do 14h in od 17h do 20h.

DOPOLDANSKI TRENINGI za vse vsak dan od 10.30 do 12h!

TAI CHI CHUAN ponedeljek, sreda, petek od 20.30h do 21.30h

CENE : veljajo za vsako posamezno disciplino enako za minimalno 4 treninge na teden lahko pa tudi več ali lahko kombinirate 2x kickboxing 2x mma ali 2x kickboxing 2x orožja itd...!

Vpisnina :20€ (enkratna, ob vpisu)
Članarina : otroci 40€ ,odrasli 50€
Individualni trening 10€/ura
Popusti: plačilo za tri mesece 5€/na mesec, plačilo za 6 mesecev 10€/na mesec popusta

KICK -START

KICK -START
Fundacija, ki jo je ustanovil legendarni Chuck Norris, ki se z borilnimi veščinami bori proti drogi, nasilju itd....

Building strong moral character in our youth trough martial arts

Building strong moral character in our youth trough martial arts
Zgraditi močan moralni karakter v naši mladini skozi borilne veščine

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation
TEAM = (T = resnica, E = spoštovanje, A = drža,odnos, M = motivacija )

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008