Katana Team Slovenija

Katana Team Slovenija
Katana Team Slovenija, Mešane borilne veščine, kickboxing, mma, BJJ,kobudo orožje, kendo in iado, Jeet Kune Do ....

DO-JO KATANA

DO-JO KATANA
Pod kolodvorom 8, 6230 Postojna

Zemljevid do KATANE

TVEGANJE ZA SVOBODO

Smejati se je tveganje, da bomo videti neumni. Jokati je tveganje, da bomo videti sentimentalni. Iskati pomoč je tveganje, da bomo pokazali svoj pravi jaz. Pokazati svoje sanje, ideje množici je tveganje, da jih bomo izgubili. Ljubiti je tveganje, da nam ljubezen ne bo vrnjena. Živeti je tveganje, da umeremo. Upati je tveganje, da bomo obupali. Poskusiti je tveganje, da nam ne bo uspelo. Tvegati moramo, saj je življenje največje tveganje, da ne tvegamo. Človek, ki ne tvega ne naredi nič, nima nič in ni nič. Lahko se izogne trpljenju in žalosti, ne more pa se učiti, čutiti, spremeniti, rasti, ljubiti...živeti. Vklenjen v prepričanja je suženj, brez svobode. SAMO ČLOVEK, KI TVEGA, JE SVOBODEN.

(neznan avtor)

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

11 marec, 2009

ZAČELO SE JE DRŽAVNO PRVENSTVO V KICKBOXINGU


Katana Team Slovenija - Postojna, 3x 1.mesto, 3x 2.mesto in 5x 3.mesto

V soboto 07.03.2009 se je odvijal I. turnir za državno prvenstvo v kikboksu KBZS in sicer v športni dvorani v Zagorju ob Savi. Organizator je bil Klub borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje in Kickboxing Zveza Slovenije (KBZS). Tekmovalo se je v treh disciplinah, semi (pol ) in light (mehki oz. kontrolirani kontakt) contactu, ter glasbenih formah v vseh starostnih in težnostnih kategorijah. Po informacijah tekmovalne komisije se je udeležilo 20 klubov in 253 tekmovalcev, kar je precej skromno, glede na to, da je bilo lani registriranih vseh tekmovalcev 388 v 26 klubih, ter je v celotni tekmovani sezoni 2008 tekmovalo kar 730 tekmovalcev v teh treh disciplinah. Razlog temu je verjetno tudi ta, da sta bili semi in light contact tekmi lani organizirani ločeno, saj je kar nekaj tekmovalcev, ki nastopajo v obeh disciplinah. Poleg tega pa je verjetno slabši udeležbi botrovala tudi recesija na kar sem že opozarjal, saj so se letos ponovno zvišali vsi stroški tekmovanja in članarina v KBZS. No to je le nekaj tehničnih podatkov...

Katana Team Slovenija - Postojna je letos registrirala kar 22 tekmovalcev od tega ,kar 8 novih in smo izjemno veseli, da nam je to sploh uspelo v teh težkih časih. Na prvi tekmi nas je nastopilo 8 tekmovalcev in prav vsi so se dobro odrezali in nekateri dokazali, da sodijo med najboljše v Sloveniji. Poleg tega pa nam je tudi organizacija na sami tekmi letos bolj uspela saj so mi na tekmi pomagali tudi ostali člani kluba, ki niso tekmovali.

Boban Djuričić 3.mesto light contact člani do 84kg

Za Katana Team so nastopili med člani Jernej Puntar(29), Slavko Majkić(40) in novinec Boban Djuričić(24), st. kadeti Gorazd Demič(14) novinec, mladinci Matej Uršič(18) in otroci Majkić Nikolina Ana(9), Petar Ašanin(11) in novi najmlajši član Luka Gregorin(8).

LIGHT CONTACT

V light contactu je nastopil novinec Boban Djuričič do 84kg, kateremu je bil to sploh prvi nastop v življenju in je dobro pariral nasprotniku a mu je žal v drugi rundi zmanjkalo moči. Seveda ga čaka še kar nekaj dela na sami tehniki in predvsem kondiciji, kar se zaveda tudi sam, a kljub temu je zadovoljen že s tem, da je zbral pogum in že po nekaj mesecih treninga prvič tekmoval, Zato vse čestitke Bobanu in lahko rečem samo tako naprej, ker fant ima potenciala. Žal Jernej Puntar med čalni do 89kg ni imel sreče in je kljub dobri pripravljenosti in borbenosti izgubil že v prvi borbi, po mojem mnenju precej sumljivo glede na videno točkovanje sodnikov in pasivnost glavnega sodnika, a kljub temu je zadovoljon saj se je zavedal, da lahko ,da še veliko več od sebe in sem prepičan, da bo letos kandidat za reprezentanco do 89kg. Najpomembnejše je, da je saniral lansko poškodbo po prvi tekmi, kjer je suvereno zmagal in, ki mu je preprečila do naslova državnega prvaka.

Med starjšimi kadeti do 63kg je nastopil novi tekmovalec Katana Team iz Ljubljane 14 letni Gorazd Demič, ki trenira sicer v Klubu ValeTudo Ljubljana in le nastopa za nas v kikcboxingu, ker je izrazil željo in smo mu seveda v dogorvoru z trenerjem Miho Utrošem to omogočili. Glede na to, da je nima izkušenj in sem mu šele dan prej razložil pravila v light contactu je izjemno pogumno nastopil in celo zmagal v prvem krogu. Nastopil je do 63kg ,čeprav smo ga na začetku prijavili do 69kg, ker pa ni bilo konkurence smo se z tekmovalno komisijo dogovorili in združili tri kategorije ,da so fantje imeli borbe. V finalu pa ga je presenetil v prvi rundi tekmovalec iz MS z precej močnejšo in hitrejšo tehniko vendar, se je v drugi rundi zbral in odlično pariral, ter izgubil minimalno 2:1 in osvojil 2.mesto na državnem prvenstvu. Upam, da bo tako nadaljeval in po njegovih besedah je izjemno zadovoljen, ter pravi da mu je light contact zelo všeč.


Gorazd Demič 2. mesto, st.kadeti do 63kg

V kategoriji mladinci do 69kg, kjer je konkurenca precej močna je naš naj izkušenejši tekmovalec Matej Uršič dokazal, da bo letos resen kandidat za naslov državnega prvaka in člana slovenske reprezentance v kickboxingu. Seveda bo pa moral še malo delati predvsem na fizični kondiciji, ki se je pokazala pomanjkljiva tako kot pri večini. Druga pa je, da si mora začeti nabirati tudi izkušnje na mednarodnih tekmovanjih.


Matej Uršič 3.mesto, mladinci do 69kg

SEMI CONTACT IN GLASBENE FORME

V semi contactu sva nastoplia med mladinci le Matej Uršič do 69kg in jaz med člani ravno tako do 69kg. Matej je izgubil v prvem krogu, kot sem omenil največ zaradi slabe fizične kondicije saj morajo tekmovalci, ki nastopjao v dveh disciplinah na državnih prevnstvih računat na 2x toliko borb in posledično tudi 2x več kondicije. Jaz pa tudi nisem nastopil saj tekmovalna komisija nima razumevanja za trenerje, ki želijo tudi tekmovati in hkrati tudi biti s svojimi tekmovalci. To bi bilo mogoče ,če bi bil razpored borb po vrsti oz, po starostnih in težnostnih kategorijah in ne po poznanstvih in vezah. Da ne rečem, da so zame otroci na prvem mestu a žal niso vsi takega mneneja kot jaz. Drugo pa je, da so v roku pol ure najmanj 3x spremenili nekatere štartne liste itd...Organizacija je bila totalno kaotična in se ni vedelo kdo kje nastopa, še manj kdaj, najbolj pa me je razjezilo, da niso imeli napovedovalca, ki bi skrbel za to, kot smo to recimo mi organizirali v Postojni na državnem prvenstvu lani. Jaz sem ves turnir hodil od tatamija oz. od mize do mize in napovedal prav vsakega tekmovalca in kdo se mora priravit in kje, samo očitno, je to prevelik zalogaj za njih. No ...brez borbe sem osvojil 3.mesto in pomembne točke saj imam namen tekmovati na naslednji tekmi, seveda, če mi bo uspelo, ne ,da bi trpeli moji tekmovalci, saj nimam trenerja, ki bi me zamenjal in jim stal ob strani na borišču. V glasbenih formah pa tako ali tako nimam konkurence in nastopam izključno zaradi veselja do te discipline in zaradi gledalcev, ter populizacije glasbenih form, ki so prava paša za oči na vseh tekmovanjih po svetu, lep pri nas ne...


Slavko Majkić, 1.mesto člani glasbene forme trdi stil z orožjem

Na koncu lahko povem , da sem zadovoljen z našo prvo tekmo in z vsemi tekmovalci še posebaj, ker nas je spremljalo kar nekja drugih članov Brane Ašanin,Likon Alenka, Robi, Rok , starši itd...kar je zelo pomebno za same tekmovalce in klub kot celota. Seveda pa se lahko še izboljšamo in določene stvari popravimo, kar bomo imeli možnost že na naslednji tekmi za državno prvenstvo KBZS v semi in light contactu 04.04.2099 v Stražišču pri Kranju, še prej pa na mednarodnem tekmovanju Austria Classic 2009 27. in 28.03. 2009.
O sojenju na naših tekmah in o organizaciji bom pa napisal posebaj blog in objavil tudi posnetke vseh borb naših tekmovalcev, predvsem tiste, ki so na očitno oškodovali in ,da lahko vsi vidijo, da i ne izmišljujemo ampak, da je v Sloveniji sojenje v kickboxingu na zelo zelo slabem nivoju.

Ostale fotografije in rezultate naših najmlajših otrok si lahko ogledate in preberete na Katana Team Slovenija "Otroci in mladostniki"

0 komentarji:

KATANA TEAM SLOVENIJA - light contact

URNIK TRENINGOV

KICKBOXING (light,full contact, K-1, Low Kick)
odrasli od 16 leta dalje: pon., sreda, petek od 19h do 20.30h

KICKBOXING (semi contact, glasbene forme)
otroci od 8 leta do 15 leta: torek, sreda, petek od 17.30 do 19h

MMA (Jeet Kune Do, Escrima-Kali, Brazilian Ju Juitsu)
odrasli od 16 leta: torek in četrtek od 20.30h do 22.00h

KOBUDO(Bo,Sai,Nunchacku,Kama,Tonfa, Koplje)
odrasli in otroci : torek in četrtek od 19.00h do 20.30h

KENDO in IAIDO ponedeljek in četrtek ob 17.30h do 19h

SOBOTA trening za vse od 10h do 14h in od 17h do 20h.

DOPOLDANSKI TRENINGI za vse vsak dan od 10.30 do 12h!

TAI CHI CHUAN ponedeljek, sreda, petek od 20.30h do 21.30h

CENE : veljajo za vsako posamezno disciplino enako za minimalno 4 treninge na teden lahko pa tudi več ali lahko kombinirate 2x kickboxing 2x mma ali 2x kickboxing 2x orožja itd...!

Vpisnina :20€ (enkratna, ob vpisu)
Članarina : otroci 40€ ,odrasli 50€
Individualni trening 10€/ura
Popusti: plačilo za tri mesece 5€/na mesec, plačilo za 6 mesecev 10€/na mesec popusta

KICK -START

KICK -START
Fundacija, ki jo je ustanovil legendarni Chuck Norris, ki se z borilnimi veščinami bori proti drogi, nasilju itd....

Building strong moral character in our youth trough martial arts

Building strong moral character in our youth trough martial arts
Zgraditi močan moralni karakter v naši mladini skozi borilne veščine

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation
TEAM = (T = resnica, E = spoštovanje, A = drža,odnos, M = motivacija )

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008