Katana Team Slovenija

Katana Team Slovenija
Katana Team Slovenija, Mešane borilne veščine, kickboxing, mma, BJJ,kobudo orožje, kendo in iado, Jeet Kune Do ....

DO-JO KATANA

DO-JO KATANA
Pod kolodvorom 8, 6230 Postojna

Zemljevid do KATANE

TVEGANJE ZA SVOBODO

Smejati se je tveganje, da bomo videti neumni. Jokati je tveganje, da bomo videti sentimentalni. Iskati pomoč je tveganje, da bomo pokazali svoj pravi jaz. Pokazati svoje sanje, ideje množici je tveganje, da jih bomo izgubili. Ljubiti je tveganje, da nam ljubezen ne bo vrnjena. Živeti je tveganje, da umeremo. Upati je tveganje, da bomo obupali. Poskusiti je tveganje, da nam ne bo uspelo. Tvegati moramo, saj je življenje največje tveganje, da ne tvegamo. Človek, ki ne tvega ne naredi nič, nima nič in ni nič. Lahko se izogne trpljenju in žalosti, ne more pa se učiti, čutiti, spremeniti, rasti, ljubiti...živeti. Vklenjen v prepričanja je suženj, brez svobode. SAMO ČLOVEK, KI TVEGA, JE SVOBODEN.

(neznan avtor)

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

03 oktober, 2010

KAJ MORAJO OSEBE VEDETI PREDNO SE VPIŠEJO V KAKŠEN KLUB BORILNIH VEŠČIN

Zaradi poplave klubov borilnih veščin tudi v Postojni sem se odločil napisati nekaj napotkov iz predavanj Dr.Rudolfa Jakhleta (vodja programa za borilne športe na Fakulteti za šport.

Kaj morajo straši ali osebe vedeti, predno se vpišejo v kakšen klub borilnih veščin? To je vprašanje, ki bi si ga moral vsak pooameznik ali starš postaviti predno se kam vpiše sicer so lahko poledice včasih tudi zelo hude in nepopravljive.Kaj vse trening posameznih borilnih veščin (BV) ali disciplin obsega, je zadosti opisanega v tekoči literaturi. Informirajmo se kar najbolj izčrpno, da se ne bomo odločali na pamet ali na podlagi vplivu reklame itd...Predvsem ne pšodlegajmo vtisom prikazov K-1 in podobnih bojev na TV, ki posredujejo precej omejeno, občasno celo banalizirano podobo o borilnih športih. Tudi ne nasedajmo samohvalnicam (predvsem nekaterih oseb, ki recimo po dveh letih treninga in ene borbe že odpirajo klube) o prednostih posameznih BV vsled nekih geografskih, kulturno-zgodovinskih ali celo filozofsko-religioznih-eksotičnosti. Tako kot ostali športi je tudi borjenje podrejeno za vse istim in vedno veljavnim biomehaničnim zakonitostim.

Starost, tradicija ali morda legendarni izvor neke discipline sami po sebi ne zagotavljajo boljšega trenažnega oz. rekreativnega učinka. Prav tako upoštevajmo, da so tudi znotraj posameznih BV možne velike razlike med posameznimi klubi. Poleg vsebinske ustreznosti je za uspeh treninga zelo pomembna osebnost, ter , organizacijska in didaktična kompetentnost trenerja, njegova izobraženost in dokazila, certifikati ali leicence, da lahko uči posamezno BV, pa tudi razpred treningov in letni program kluba, in le nazadnje splošno vzdušje ter medsebojni odnosi v izbranem klubu in sama ureditev prostora (varnost,prva pomoč itd...)

Na žalost šole, občine, inšpektorati ne preverjajo ničesar in tako lahko vsakdo odpre klub in uči kar semu zahoče a to je nelojalna konkurenca in bi morala biti sankcionirana, saj kot sem že povedal posledice napačnega učenja in odnosov so lahko zelo hude in nepopravljive zato raje trikrat preverite komu greste in komu boste zaupali svoje otroke. V Postojni kolikor je meni zanano sta samo dva kluba , ki imata pravno podlago in ustrezen strokovni kader in to je Karate klub Postojna in DB in DV Katana, pri vseh ostalih bi jaz preveril zgoraj naštete stvari!

0 komentarji:

KATANA TEAM SLOVENIJA - light contact

URNIK TRENINGOV

KICKBOXING (light,full contact, K-1, Low Kick)
odrasli od 16 leta dalje: pon., sreda, petek od 19h do 20.30h

KICKBOXING (semi contact, glasbene forme)
otroci od 8 leta do 15 leta: torek, sreda, petek od 17.30 do 19h

MMA (Jeet Kune Do, Escrima-Kali, Brazilian Ju Juitsu)
odrasli od 16 leta: torek in četrtek od 20.30h do 22.00h

KOBUDO(Bo,Sai,Nunchacku,Kama,Tonfa, Koplje)
odrasli in otroci : torek in četrtek od 19.00h do 20.30h

KENDO in IAIDO ponedeljek in četrtek ob 17.30h do 19h

SOBOTA trening za vse od 10h do 14h in od 17h do 20h.

DOPOLDANSKI TRENINGI za vse vsak dan od 10.30 do 12h!

TAI CHI CHUAN ponedeljek, sreda, petek od 20.30h do 21.30h

CENE : veljajo za vsako posamezno disciplino enako za minimalno 4 treninge na teden lahko pa tudi več ali lahko kombinirate 2x kickboxing 2x mma ali 2x kickboxing 2x orožja itd...!

Vpisnina :20€ (enkratna, ob vpisu)
Članarina : otroci 40€ ,odrasli 50€
Individualni trening 10€/ura
Popusti: plačilo za tri mesece 5€/na mesec, plačilo za 6 mesecev 10€/na mesec popusta

KICK -START

KICK -START
Fundacija, ki jo je ustanovil legendarni Chuck Norris, ki se z borilnimi veščinami bori proti drogi, nasilju itd....

Building strong moral character in our youth trough martial arts

Building strong moral character in our youth trough martial arts
Zgraditi močan moralni karakter v naši mladini skozi borilne veščine

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation
TEAM = (T = resnica, E = spoštovanje, A = drža,odnos, M = motivacija )

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008