Katana Team Slovenija

Katana Team Slovenija
Katana Team Slovenija, Mešane borilne veščine, kickboxing, mma, BJJ,kobudo orožje, kendo in iado, Jeet Kune Do ....

DO-JO KATANA

DO-JO KATANA
Pod kolodvorom 8, 6230 Postojna

Zemljevid do KATANE

TVEGANJE ZA SVOBODO

Smejati se je tveganje, da bomo videti neumni. Jokati je tveganje, da bomo videti sentimentalni. Iskati pomoč je tveganje, da bomo pokazali svoj pravi jaz. Pokazati svoje sanje, ideje množici je tveganje, da jih bomo izgubili. Ljubiti je tveganje, da nam ljubezen ne bo vrnjena. Živeti je tveganje, da umeremo. Upati je tveganje, da bomo obupali. Poskusiti je tveganje, da nam ne bo uspelo. Tvegati moramo, saj je življenje največje tveganje, da ne tvegamo. Človek, ki ne tvega ne naredi nič, nima nič in ni nič. Lahko se izogne trpljenju in žalosti, ne more pa se učiti, čutiti, spremeniti, rasti, ljubiti...živeti. Vklenjen v prepričanja je suženj, brez svobode. SAMO ČLOVEK, KI TVEGA, JE SVOBODEN.

(neznan avtor)

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

KATANA TEAM SLOVENIJA-POSTOJNA

29 maj, 2009

Slovenski kickboxerji na višku sezone

Slovenski kikbokserji izjemno pripravljeni na višku sezone

Finale državnega prvenstva KBZS, 16.05.2009 Ptuj

Da sta maj in junij za slovenske kikbokserje višek sezone govori podatek, da je skoraj vsaki vikend kakšen turnir. Tako je bil zaključek sezone državnega prvenstva 16.05.2009 na Ptuju, kjer je bil finalni turnir v semi contactu in glasbenih formah. Udeležilo se ga je 12 klubov in 139 tekmovalcev, ki so se borili na dveh boriščih za turnirsko zmago in naslove državnih prvakov in s tem tudi možnost kandidature za slovensko reprezentanco in prihahajoči Svetovni pokal v Italiji v začetku junija , ter SP v Franciji konec novembra. V članski kategoriji v semi contactu je bil najuspešnejši domačin KBV Ptuj z 6 naslovi državnih prvakov, takoj za njimi z 5 naslovi pa tekmovalci iz Pon Do Kwana Zagorje. Ravno tako so najuspešnejši Zagorjani v disciplini glasbene forme trdi stil, v disciplini trdi in mehki stil z orožjem pa so najuspešnejši tekmovalci iz Katane Postojna. Na samem turnirju , ki je bil tretji po vrsti in zaključni , za skupni seštevek v državnem prvenstvu KBZS, so najboljšo pripravljenost pokazali favoriti v svojih kategorijah, ki so postali tudi državni prvaki.

Semi contact člani : do 63kg D.Lamut (Kit Izola), do 69kg in do 74kg K.Juvan (PDK Zagorje), do 79kg in do 84kg A.Kolednik (KBV Ptuj), do 89kg E.Zorn (Budokai NG), do 94 in nad 94kg I.Kalšek (PDK Zagorje). Semi contact članice : do 50 in do 55kg S.Kolednik (KBV Ptuj), do 60kg A.Korez (KBV Ptuj), do 65kg U.Motoh (PDK Zagorje), do 70kg M.Veteršek (PDK Izlake), nad 70kg N.Šibila (KBV Ptuj).
Glasbene forme : trdi stil članice T. Koder (PDK Zagorje), člani trdi in mehki stil z orožjem S.Majkić (Katana Postojna)


...Klemen Juvan levo v svojem značilnem gardu...


Adria Open 23.05.2009 Pula, Hrvaška

23.05.2009 v Puli je potekal že četrti mednarodni turnir Adria Open, kjer je tekmovalo 274 tekmovalcev in 22 klubov iz Hrvaške, BIH in Slovenije. Za Slovence je ta turnir tudi zelo primeren zaradi same bližine in tudi kot preverjanje pripravljenosti za prihajajoči Svetovni pokal WAKO 14. Best Fighter , ki bo 05.-07.06.2009 v Riminju , Italija , ki slovi med največje in naj kvalitetnejše turnirje na svetu. Nekateri izbranci naše reprezentančne vrste so bili tudi v Puli in posegli po najvišjih mestih, kar govori, da smo zelo dobro pripravljeni. Med slovenskimi klubi so nastopili Pon Do Kwan iz Zagorja, Kit Izola in Katana Postojna, ter osvojili skupno ( člani 11, ter kadeti in mladinci 19 ) kar 30 medalj, za kar so dobili tudi pohvale od organizatorja, ki je bil presenečen nad prikazanimi borbami in odlično kvaliteto, ter pripravljenostjo naših tekmovalcev. Med člani pa so v semi contactu medalje osvojili :1. mesto do 89kg P.Bračič (PDK Zagorje), 1.mesto do 69kg in 74kg K. Juvan (PDK Zagorje), 2.mesto do 69kg A. Čehič (Kit Izola), 1.mesto do 63kg D. Lamut (Kit Izola), 2.mesto do 63kg A. Škergat (Kit Izola), med članicami pa 2.mesto do 55kg T. Koder in 2.mesto do 65kg T. Krajnik (obe PDK Zagorje), v lightu contactu pa : 3.mesto do 69kg M. Dostanič (Katana Postojna), 1.mesto do 63kg D. Lamut (Kit Izola)


...tudi Katana Team Slovenija-Postojna uspešna v Puli, Mišo Dostanič 3.mesto light contact mladinci/člani od 16 leta naprej do 69kg


Svetovni pokal WAKO 22.-24.05. Szeged, Mađarska

Od 22.5. do 24.5. je v madžarskem mestu Szeged , blizu slovenske meje, potekal že 15. Svetovni pokal v kickboxingu WAKO v disciplinah semi- ligh- full- low-kick in K-1 style. Udeležila sta se ga reprezentanta Slovenije G.Stračanek in M.Muratovič kot člana matičnega kluba ŽŠD Maribor. O tem ,da je to zelo močan turnir govori podatek, da je sodelovalo 845 tekmovalcev iz 23 držav predvsem v ring disciplinah po katerih ta turnir tudi slovi. V disciplini Full contact, kategorija -67kg je Gregor dosegel zelo dobro tretje mesto. V kvalifikacijah je premagal Romuna S. Ionmeta, v četrtfinalu Madžara Z. Benedeta, v polfinalu pa žal moral priznati poraz proti Norvežanu C. Galvezu. M. Muratovič je v kategoriji -60 kg, Full contact moral priznati premoč Rusu D. Isaevu. Kljub temu pa zaradi ugodnega žreba osvojil tretje mesto. Na tekmovanju je bilo zelo dobra, svetovna konkurenca, predvsem v ring disciplinah, kjer so prevladovali tekmovalci, kot že v nekaj zadnjih letih, iz Rusije, Belorusije, Ukrajine, Norveške, Finske Madžarske, Srbije,.. Žal sta iz Slovenije nastopila samo dva tekmovalca, ampak oba pustila zelo dober vtis na tem močnem tekmovanju.


...Gregor Stračenek levo z Mađarom Benedetom


Kikboks turnir Radia HIT, 23.05.2009 Domžale

23.maja je Radio hit organiziral dan mladih v športnem parku v Domžalah in Radio hit turnir v kickboxingu. Na turnir kickboxinga so se odzvali Budokai društvo Nova Gorica , Nanbudo društvo Ljubljana, ter Klub borinih veščin Domžale in pokazali dobre in zanimive borbe predvsem v disciplini light contact. Na ta nič so širši javnosti in občinstvu predstavili kikboks kot rekreativni in tekmovalni, vrhunski šport, ki je primeren za vse, tako mlade kot starejše. Tovrstne prireditve so sigurno dobrodošle za razvoj in populizacijo kickboxinga, ki je pred vrati, da vstopi v eminentno druščino Olimpijskih športov. Sodelovali so tudi mednarodni sodnik g.Marjan Šibila iz Ptuja, selektor Slovenske kickboxing reprezentance g.Vadimir Sitar iz Ptuja, sodnik g.Tadej Vodopivec iz Nove Gorice, mednarodni sodnik g.Ivo Vodopivec iz Nove Gorice. Upamo, da bo ta turnir postal tradicionalen in, da ga bodo naslednje leto popestrili še drugi klubi in tekmovalc

0 komentarji:

KATANA TEAM SLOVENIJA - light contact

URNIK TRENINGOV

KICKBOXING (light,full contact, K-1, Low Kick)
odrasli od 16 leta dalje: pon., sreda, petek od 19h do 20.30h

KICKBOXING (semi contact, glasbene forme)
otroci od 8 leta do 15 leta: torek, sreda, petek od 17.30 do 19h

MMA (Jeet Kune Do, Escrima-Kali, Brazilian Ju Juitsu)
odrasli od 16 leta: torek in četrtek od 20.30h do 22.00h

KOBUDO(Bo,Sai,Nunchacku,Kama,Tonfa, Koplje)
odrasli in otroci : torek in četrtek od 19.00h do 20.30h

KENDO in IAIDO ponedeljek in četrtek ob 17.30h do 19h

SOBOTA trening za vse od 10h do 14h in od 17h do 20h.

DOPOLDANSKI TRENINGI za vse vsak dan od 10.30 do 12h!

TAI CHI CHUAN ponedeljek, sreda, petek od 20.30h do 21.30h

CENE : veljajo za vsako posamezno disciplino enako za minimalno 4 treninge na teden lahko pa tudi več ali lahko kombinirate 2x kickboxing 2x mma ali 2x kickboxing 2x orožja itd...!

Vpisnina :20€ (enkratna, ob vpisu)
Članarina : otroci 40€ ,odrasli 50€
Individualni trening 10€/ura
Popusti: plačilo za tri mesece 5€/na mesec, plačilo za 6 mesecev 10€/na mesec popusta

KICK -START

KICK -START
Fundacija, ki jo je ustanovil legendarni Chuck Norris, ki se z borilnimi veščinami bori proti drogi, nasilju itd....

Building strong moral character in our youth trough martial arts

Building strong moral character in our youth trough martial arts
Zgraditi močan moralni karakter v naši mladini skozi borilne veščine

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation

KATANA TEAM SLOVENIJA -POSTOJNA (TEAM = T - truth, E - esteem, A - attitute, M - motivation
TEAM = (T = resnica, E = spoštovanje, A = drža,odnos, M = motivacija )

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008

SLOVENSKA REPREZENTNACA V KICKBOXINGU NA EVROPSKEM PRVENSTVU V BOLGARIJI 2008